nieuws

Kaskiosk met levend pizzabuffet

Techniek

BLOOT Architecture heeft samen met mypizzaoven.nl een kioskachtige beweegbare kas met levend pizzabuffet ontworpen. Hiermee zij zijn de winnaar geworden van de door het Podium voor Architectuur uitgeschreven prijsvraag ‘Ontwerp een huis om van te smullen’.

Kaskiosk met levend pizzabuffet

 

De kiosk is een volledig duurzaam bouwwerk, waarin kan worden gekookt zonder elektriciteit en waarin, als de kaskiosk gesloten is, eten kan worden verbouwd. Als de kas omhoog wordt gehesen opent zich een bar rondom het gehele gebouw met daaraan een levend pizzabuffet; een op plukhoogte geplaatste ingrediëntentuin om je pizza mee te beleggen. Zoals kruidenplanten, courgetteplant, tomatenplant en paprikaplant. Bezoekers kunnen ook de tuin inlopen om te plukken en om daar een eigen pizza te bakken in een authentieke houtoven.

De kaskiosk bestaat uit een constructie van stijgerbuizen. Het kas-gedeelte bestaat uit transparante golfplaten. De ingrediëntentuin en bar worden opgebouwd uit sloophout (oude multiplex platen of latten van gebruikte pallets). De pizzaoven wordt gemaakt van oude bakstenen, kippengaas en klei. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor de bewatering van de planten.

Het ontwerp van BLOOT Architecture is gericht op ‘placemaking’(het opwaarderen van een openbaar gebied in sociaal en programmatisch opzicht) en op de activering van de bewustwording van het belang van voedsel in de bebouwde omgeving. Het tijdelijke gebouw zal worden gerealiseerd in Hoofddorp ter plaatse van het toekomstige Tudorpark.

 

Reageer op dit artikel