nieuws

Bokkers van der Veen winnen Jonge Architectenprijs

Techniek

Met het plan ‘Ons Erf’ wint Bokkers van der Veen de derde ronde van de Jonge Architecten Prijs. Na eerdere winst in de eerste ronde en een derde plaats in de tweede ronde werden zij de uiteindelijke winnaar van Jonge Architecten Prijs 2012.

Bokkers van der Veen winnen Jonge Architectenprijs

 

 

Ons Erf van Tom Bokkers en Joep van der Veen is groen en collectief en draait om Brabantse gezelligheid en informeel contact met mede bewoners. Het plan biedt ruimte voor ontmoeting, speelplekken, bloemenvelden en een grote vijver. Op subtiele wijze bieden heggen en hoogteverschillen intimiteit en privacy.

Tweede en derde prijs derde ronde

De tweede prijs in de derde ronde ging naar Tjeerd Bloothoofd uit Den Haag voor het plan Starterskit. Derde werd ‘Ons kent Ons’, een idee van Joren Hoogenboom uit Eindhoven.

Presentatie gemeente Oirschot

Het winnende ontwerp uit de derde ronde wordt 31 januari 2013 gepresenteerd aan de gemeente Oirschot en buurtbewoners, evenals de 9 overige beste plannen. Hierna zullen 3 plannen geselecteerd worden door de gemeente voor verdere uitwerking en een toetsing van de financiële haalbaarheid, met als doel daadwerkelijke realisatie.

Het werkt thuis door Bokkers van der VeenBokkers van der Veen Architecten won met het ontwerp ‘het werk(t)huis’ ook de eerste rond van de Jonge Architecten Prijs 2012.

Eindklassement

De winnaars van het eindklassement na drie rondes zijn geworden:
1 Tom Bokkers, Joep van der Veen, 88,5 punten
2 Olaf Janson, Joost Maatkamp, 82,5 punten
3 Karin Uittenbogaart, 82 punten

Jonge Architecten Prijs 2012

De Jonge Architecten Prijs 2012 is, na tien jaar te zijn verzorgd door de BNA, weer terug in zijn oorspronkelijke vorm bij ArchitectenWerk. De wedstrijd bestaat uit drie rondes met aansluitend een eindronde. De uiteindelijke winnaar ontving tijdens de prijsuitreiking van de eindronde een geldbedrag van vijfduizend euro.

Reageer op dit artikel