nieuws

MFA de Boshoeve geopend

Techniek

Vandaag is de multifunctionele accommodatie de Boshoeve in Nieuw-Vennep geopend. Het ontwerp voor het project, een initiatief van pedagoge Eva Toele uit Nieuw-Vennep, Timpaan uit Rijsenhout en AW Groep uit Lisse is van Joost Valk van Vital PlaceS.

MFA de Boshoeve geopend

 

 

De energieleverende, lucht- en water zuiverende MFA de Boshoeve bestaat uit een geïntegreerd kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, een natuurwerkplaats voor jongvolwassenen met een beperking en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers die zich richten op zorg voor kinderen. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 1000 m2 en een bouwsom van  1.2 miljoen euro excl. BTW.

Het gebouw is door Vital PlaceS zo ontworpen dat het meer energie levert dan er verbruikt wordt. Het integraal technisch groen, binnen en buiten, zorgt voor energiereductie en helpt bij het zuiveren van lucht. Ook aan waterzuivering is gedacht voor het spoelen van de toiletten en het draaien van de wasjes. In het gebouw is de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt en zorgt Fullspectrum daglicht voor optimale leer- en werkprestaties.

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel