nieuws

Uitslag Nationale Staalprijs 2012

Techniek

Gisteren zijn de prijzen van de Nationale Staalprijs 2012 uitgereikt. Voor deze editie waren veertien bouwprojecten genomineerd. Bouwen met Staal organiseert de prijs elke twee jaar als waardering voor inspirerende toepassingen van staal in de bouw. Dit jaar zijn projecten geselecteerd uit 2010 of 2011. De projecten staan in Nederland of in het buitenland.

Uitslag Nationale Staalprijs 2012

De winnaars in de verschillende categorieen:

Utiliteitsbouw
Perronkap en passerelle station Arnhem – UNStudio
Fietsenstalling Fietsappel Alphen aan den Rijn – KuiperCompagnons

Industriebouw
Cleanroomgebouw 5D ASML Veldhoven – van Aken architecten

Woningbouw
Woonhuis (starterswoning) Bag-a-box Almere – COURAGE architecten

Infrastructuur
Spoor- en fietsbrug IJsselbrug Hattem-Zwolle – Quist Wintermans Architekten

Karakteristieke stalen bouwdelen
Overkapping binnenplein Scheepvaartmuseum Amsterdam – NeyPartners  en Dok Architecten

Commotie

Tijdens de bekendmaking van de nominaties van de Nationale Staalprijs 2012 eerder dit jaar ontstond commotie toen bekend werd dat naast juryvoorzitter Hans van Heeswijk ook andere juryleden waren genomineerd met een project. In een telefonische reactie zei Hans van Heeswijk het volgende. (Lees de hele reactie van Hans van Heeswijk).  

Reageer op dit artikel