National Kaohsiung Center for the Arts door Mecanoo – ‘De Constructie’

Foto: Ethan Lee

artikel

National Kaohsiung Center for the Arts door Mecanoo – ‘De Constructie’

Techniek

Terwijl in Europa de meeste culturele gebouwen hoofdzakelijk tot stand komen via stedelijke transformaties, worden in Taiwanese steden gloednieuwe cultuurcentra uit de grond gestampt. In Kaohsiung ontwierp Mecanoo een golvend en opbollend centrum voor de kunsten, dat ruimtelijk gezien is gebaseerd op de plaatselijke, verkoeling biedende Banyan-boom. De genereuze, overdekte binnenruimte verschaft de Zuid-Taiwanese havenstad het gewenste nieuwe perspectief. Lees hieronder hoe de constructie tot stand is gekomen.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines