Project

Woonhuis L in Oosterhout

Woonhuis L in Oosterhout
Fotograaf Marcel Briaire

Grosfeld van der Velde architecten ontwierp een woonhuis in het bosrijke buitengebied van Oosterhout. In het ontwerp is rekening gehouden met het landschap en de verbinding van de ruimtes met elkaar. Woonhuis L is een eigentijdse verschijning in een landelijke omgeving.

 

 

De villa bestaat uit twee delen, het hoofdgebouw met de primaire woonfuncties en het bijgebouw met de nevenfuncties. De begane grond is verhoogt ten opzichte van het oorspronkelijke maaiveld waardoor er ruimte is voor een half verdiepte kelderetage. In het verlengde van het bijgebouw ligt het zwembad. De verschillende delen van de villa zijn met elkaar verbonden door een doorlopend terras.

Kelder

De kelderverdieping bestaat uit twee delen. Er is een deel die het hoofdgebouw ondergronds met het bijgebouw verbindt. Hierin bevinden zich de slaapkamers en de badruimten. De andere kelder ligt afgescheiden, maar bevindt zich ook onder het hoofdgebouw. Hierin zijn de speelkamer en het kantoor gesitueerd.


De Villa bij nacht. Fotograaf Marcel Briaire

Materialen

Er is gekozen voor materialen die goed bij de omgeving en het landschap aansluiten. De gevels zijn bekleed met verticale western cedar delen en het dak is voorzien van een mos-sedum dakbedekking.

Landschap

In de gevel zijn grote glazen oppervlakten die uitkijken over het groene landschap en gefocust zijn op de landschappelijke zichtlijnen. De inrichting van de Villa houdt ook rekening met deze zichtlijnen. Door het bestaande landschap, de eisen van de gemeente en de oriëntatie op het landschap is er het gebouw aan de achterkant van de kavel geplaatst.

 

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Woonhuis L in Oosterhout
  • Projectarchitect(en) Pascal Grosfeld
  • Adviseur installaties Schouten Installatie Advies, Breda
  • Aannemer Van Kessel Bouw, Geldermalsen
  • Bouwmanagement R2 constructie adviesbureau, Breda
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 620 m2
  • Programma woonhuis met bijgebouw
  • Voorlopig ontwerp 01-02-2011
  • Definitief ontwerp 01-04-2011
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 01-06-2012
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Grosfeld van der Velde architecten

Foto's

Foto's 
Lees voordat u gaat reageren de spelregels