Project

Woonhuis in Delft

Geen categorie

Dit huis staat in het polderlandschap aan de zuidrand van Delft. Door diverse vensters richten de ruimten in de woning zich op de vergezichten in de omgeving. Een licht hellend dak met overstek en een doorgaand houten balkon domineren de zuidelijke gevel; deze ‘richten’ het woonhuis op het aangrenzende Abtswoudse Park.

Woonhuis in Delft

 

 

Het achterste deel van het volume ligt twee treden lager ten opzichte van de entreeweg. In dit deel van het woonhuis liggen de woonkeuken en de bijkeuken. De ouderslaapkamer op de eerste verdieping grenst met een grote glazen pui aan het Abtswoudse Park.

Corten staal

De gevel is door Change.nl voorzien van een Corten stalen beplating die het volume omhult als een dunne tweede huid. De waterdichte laag ligt daarachter. De meer beschutte vlakken van de gevels en de terrassen zijn uitgevoerd in een duurzame houtsoort (Nobelwood), net als de kozijnen, ramen, deuren, gevel-, vloer-, en plafondelen.

 
De schuin geplaatste zuidgevel bestaat op de begane grond vrijwel volledig uit glas. Door het boven gelegen balkon ontstaat vanaf het terras een panoramisch zicht op het prachtige polderlandschap. Fotograaf Artsje Hylkema

Ontwerp en realisatie

  • Adres Abtswoude Park
  • Plaats Delft
  • Projecttitel Woonhuis in Delft
  • Adviseur installaties moBius consult, Delft
  • Aannemer Bouwmaatschappij Tizo, Zoeterwoude
  • Bouwmanagement Pieters Bouwtechniek, Delft
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 220 m2
  • Programma woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2009
  • Definitief ontwerp 01-06-2009
  • Aanvang bouw 22-06-2011
  • Oplevering 01-01-2011
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Change.nl, Delft
Reageer op dit artikel