Project

Woonark Westerdok – Marc Prosman Architecten

Architectuur

Woonark gelegen in het Westerlijk havengebied van Amsterdam. Omringt door hoogbouw, met een vrij uitzicht over het water.

Woonark Westerdok – Marc Prosman Architecten
Foto: Milad Pallesh

Amsterdam, een stad gebouwd op palen en al eeuwen verbonden met het water. Vanaf de kade is het uitzicht op de karakteristieke bebouwing al een lust voor het oog, maar vanuit een woonark is het weidse uitzicht op stad en water spectaculair.

De context van de hoogbouw aan het Westerdok markeert de bijzonder plek van deze woonark. De rondgaande glaspuien geven naast veel daglicht fraaie zichtassen op de stedelijke context. Een dakoverstek zorgt voor een beschutte buitenruimte die de ark extra belevingswaarde geeft wanneer de deuren zomers open staan. De ark bestaat uit twee verdiepingen, met de leefruimtes boven water- en de werk- en slaapruimtes onder waterniveau. Ondanks de massieve vorm oogt de ark erg licht, dit komt door een lichte staalconstructie en dak, waartussen veel glas is toegepast.

De materialisatie is sober en eenvoudig gehouden. Grote aluminium puien, een geprofileerde zinken dakplaat met verholen goot en betonstuc-panelen geven de ark een industriële en moderne uitstraling.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Westerdok
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Woonark Westerdok
  • Ontwerpbureau Marc Prosman Architecten, Amsterdam
Reageer op dit artikel