Project

Werkplek voor grafisch bureau door Studio Intussen

Werkplek voor grafisch bureau door Studio Intussen

Leuk als je opdrachtgever het goed doet. Vooral als de zaken zo goed gaan dat je een half jaar na oplevering van hun kantoor alweer moet opdraven om een uitbreiding te ontwerpen. Het gebeurde Studio Intussen met hun ontwerp voor het onderkomen van grafisch ontwerpbureau Vruchtvlees. Op moment van schrijven zijn er alweer plannen voor een volgende uitbreiding.

Geheel in overeenstemming met de lean-methode om een bedrijf op te starten, probeerde Studio Intussen de kosten voor het interieurontwerp zo laag mogelijk te houden, met de mogelijkheid om in de toekomst verder te bouwen op het eerste concept. Het DNA van de grafisch ontwerpers bood voldoende aanknopingspunten voor het interieur: speels, minimalistisch en professioneel.

Het interieur zit vol sportieve referenties, zo is er een trofeeënkast waarin het werk van de grafisch ontwerpers wordt tentoongesteld, en doet de vloer denken aan een gymzaal. Het is als het ware het speelveld waarop de actie plaatsvindt.

In het midden van de ruimte is een driehoekig volume geplaatst. Deze verbergt een kolom en creëert een ruimtelijk en vervreemdend effect.

Aangevuld met planten en verticale tl-lampen is een werkplek gerealiseerd waar het motto ‘Work Hard, Play Hard’ bij uitstek op van toepassing is.

 

Ontwerp en realisatie

  • Adres Binckhorstlaan 36
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Werkplek voor grafisch bureau door Studio Intussen
  • Projectarchitect(en) Tessa Kuyvenhoven
  • Aanvang bouw 04-09-2015
  • Oplevering 01-04-2015
  • Opdrachtgever Vruchtvlees
  • Ontwerpbureau Studio Intussen

Foto's

Foto's 
Lees voordat u gaat reageren de spelregels