Project

Waterlanden met Pier-paviljoen in Southport (Aus) door Whitearchitecture

Geen categorie

De Broadwater Parklands in Southport (Australië) vormen een openbare ruimte die onder meer is bedoeld voor grote sportieve en culturele evenementen. In het waterlandschap, dat is ontworpen door architectenbureau Whitearchitecture uit Queensland, staat een aantal hedendaagse, duurzame gebouwen, waaronder een Pier-paviljoen.

Waterlanden met Pier-paviljoen in Southport (Aus) door Whitearchitecture

 

 

 

De Parklands zijn een antwoord op de robuuste dagelijkse functionaliteit van een openbare ruimte. Ze herbergen onder meer een buitenpodium, een pier, barbequepaviljoens en het Pier-paviljoen, met een galerie en een bezoekerscentrum.

De architectuur is geïnspireerd op de omliggende boten en hun zeilen en wordt gekenmerkt door het gebruik van zuiver geometrische vormen. De witte geperforeerde huid die de gebouwen omhult, bevat geïntegreerde verlichting zodat de structuren de hele nacht opgloeien als een baken voor het park.

Paden lopen over, door en rond de gebouwen en rangschikken zo de ruimte. Langs de paden is gezorgd voor zitplaatsen. Deze zijn zó opgesteld dat degene die uitrust ingelijste uitzichten heeft op het omliggende water en de skyline.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Waterlanden met Pier-paviljoen in Southport (Aus) door Whitearchitecture
  • Voorlopig ontwerp 04-03-2010
  • Definitief ontwerp 04-03-2010
  • Aanvang bouw 04-03-2010
  • Oplevering 04-03-2010
Reageer op dit artikel