Project

Villa S – RAU architects

Villa S – RAU architects
Foto: Marcel van der Burg

Villa S door RAU architects ligt in een bosrijk duinlandschap met veel reliëf. Het ontwerp volgt de maximale grenzen van het bestemmingsplan die zijn gebaseerd op de contouren van de oorspronkelijke jaren ‘60 woning.

Toelichting door RAU architects

Aan de noordwest zijde van de kavel, staat een prachtige naald bossage. Schitterend om aan te wonen met een heerlijke bosgeur. Een echte kwaliteit die we wilden koesteren in het ontwerp. De overgang naar dit bos is geleidelijk, een graduele overgang van privé naar openbaar. Een belangrijke kwaliteit in het ontwerp zijn de opeenvolgende sequenties van verschillende ruimtes die ieder een verrassend zicht op de prachtige omgeving tonen. Het bos is continu aanwezig maar wordt steeds op een andere manier ervaren. In de woning voelt het alsof het bos onderdeel is van de tuin. De hoogteverschillen in de tuin zijn opgelost in nieuwe glooiingen zodat de tuin vloeiend overgaat in de omgeving.

Foto: Marcel van der Burg

Uitzicht

Op de enigszins verzonken begane grond bevinden zich sauna, kantoor, logeerkamer en tuinkamer die via een trap langs de gevel een directe verbinding heeft met de erboven gelegen woonkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens de eetkamer, keuken, speel- en tv-kamer. De doorlopende pui van de keuken en woonkamer biedt een prachtig uitzicht op de tuin met zwembad en de omgeving. De tweede verdieping is bestemd voor slapen.

Foto: Marcel van der Burg

Energie

Energie-opwekking vindt plaats door middel van een houtpellet kachel en PV-panelen. De woning is energie-positief. Koude-opwekking wordt geactiveerd door een betonplaat onder de begane grond vloer. De zeer goed geïsoleerde woning is verder voorzien van een laagtemperatuur afgiftesysteem, emissie-vrije materialen, FSC-gecertificeerd hout, een hwa-buffering ten behoeve van tuinirrigatie. De woning is volledig vrij van chroom en PVC.

 

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Villa S
  • Projectarchitect(en) Michel Tombal, Marijn Emanuel
  • Medewerkers Henk Rebel, Bart Pieters, Martin van Kampenhout
  • Adviseur constructie BreedID, Den Haag (Gilbert vd Lee)
  • Adviseur installaties Merosch, Bodegraven (Ronald Schilt, Arnoud Matser)
  • Adviseur akoestiek DGMR, Drachten (Michiel Huisman)
  • Aannemer VHR, Rotterdam (Wouter Wingelaar, Coen Marchal)
  • Interieurarchitect Robbert-Jan Admiraal
  • Landschapsarchitect Laplab, Rotterdam (Sander Lap)
  • Toeleveranciers Zwarthout, Derako
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 784 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 570 m2
  • Bruto inhoud 2474 m3
  • Programma woning
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau RAU architects

Foto's

Lees voordat u gaat reageren de spelregels