Project

Licht, ruimte, landschap, modern en geborgenheid zijn enkele thema’s die als basis hebben gediend bij de totstandkoming van deze woning. Dwars door het huis lopen twee zichtlijnen die binnen en buiten in elkaar laten overvloeien.

Villa

De woonkamer en de keuken zijn voorzien van grote glazen wanden, die het landschap naadloos opnemen in het interieur. De ruimtes in het huis zijn geordend onder een groot vierkant dak rond een patio. Deze extra buitenruimte heeft een intieme sfeer en biedt de bewoner een afgeschermd buitenverblijf, naast de uitgestrekte landschapstuin. Onder het dak is ook nog een kantoor geplaatst, dat los staat van het huis, maar toch onderdeel is van het geheel. Onder een van de ver uitstekende dakpunten, grenzend aan de keuken, staat een grote eettafel; de bewoners hebben op deze plek het binnen juist naar buiten gebracht.

B+O Architectuur en Interieur heeft met deze villa de wensen van de opdrachtgevers vertaald in een spectaculair ontwerp, dat volledig recht doet aan de eigentijdse wooneisen en ook stevig verankerd is in de traditie van moderne landhuizen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres hoofdweg 197
  • Plaats Oldeholtpade
  • Projecttitel Villa
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 19-06-2014
  • Oplevering 01-01-2008
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel