Project

Strandzuid Amsterdam – ENZO architectuur & Interieur

Strandzuid Amsterdam – ENZO architectuur & Interieur

Na een winterlange transformatie door ENZO architectuur & Interieur is StrandZuid achter de RAI Amsterdam opgeleverd. Het nieuwe complex bestaat uit een groot paviljoen aan de oostzijde van het water, verschillende kleinere paviljoens en twee zandstranden.

Het ontwerp van ENZO architectuur & interieur zoekt het contrast op met de zakelijke architectuur van de congresgebouwen van de RAI. Daarom is gekozen voor de menselijke maat, schuine lijnen en donker hout. Dit is onder andere zichtbaar in de bijzondere dakconstructies, waarbij de twee grote paviljoens voorzien zijn van elk vier kapvormen die zijn afgewerkt met cederhouten shingles uit Canada.

ENZO Architecten StrandZuid Amsterdam

Strandzuid werd zo een samensmelting van diverse sociale plekken, binnen en buiten, in verschillende sferen. In totaal zijn er acht zones om te recreëren: The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach. Alle zones zijn aan de achterkant vernuftig met elkaar en de twee keukens en andere facilitaire ruimtes verbonden.

ENZO Architecten StrandZuid Amsterdam

Het interieurdesign werd uitgewerkt door Barbara van Vliet en Anouk Solleveld in samenspraak met horeca-ondernemers Michel Pais en Bram van Es van Unlimited Label. Strandzuid is een ontspannen ontmoetingsplek middenin de stad. In de winter is het onder de naam Zuidpool beschikbaar voor evenementen. Vanuit het aangrenzende Beatrixpark is het nu ook mogelijk om langs het water van de Boerenwetering en de imposante bomenrij een rondwandeling te maken. Voorheen was dit gebied hermetisch afgesloten.

De voorbereiding nam ruim twee jaar in beslag. De bouw zelf begon in oktober 2016. De totale oppervlakte van Strandzuid is gelijk gebleven, maar door efficiënter gebruik van de ruimte kunnen meer mensen genieten van de beachclub.

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Interieurarchitect Barbara van Vliet en Anouk Solleveld
  • Aanvang bouw oktober 2016
  • Oplevering mei 2017
  • Opdrachtgever Unlimited Label
  • Ontwerpbureau ENZO architectuur & interieur

Foto's

Lees voordat u gaat reageren de spelregels