Project

Strandpaviljoen in Zandvoort

Geen categorie

Anders dan de meeste strandpaviljoens is deze permanent. Hij staat op het zuidstrand van Zandvoort en is ontworpen door BINT architecten. Het gebouw kan zich aanpassen aan iedere weeromstandigheid door slimme materiaaltoepassingen en vernuftige ontwerpbeslissingen.

Strandpaviljoen in Zandvoort

 

 

De gevels zijn door BINT architecten voorzien van grote te openen delen. De schuifdeuren op de hoeken zijn het meest bijzonder, omdat zij de hele hoek open kunnen zetten. Hierdoor vervaagt de grens tussen binnen en buiten en kan de strandtent bij mooi weer fungeren als een grote parasol. Bij koud weer, gaat de vloerverwarming aan, zijn de puien gesloten en gaat het haardvuur op de hoogste stand. 

Materialen

De materialisatie bestaat uit zinken daken, mahoniehouten puien, gevlinderde betonvloeren met ingelegd hout, een stalen hoofdconstructie en hoogwaardige installaties. Door de verschillende schuifwanden is het paviljoen op te delen in meer dan tien verschillende configuraties, waardoor meerdere activiteiten gelijktijdig kunnen plaatsvinden.

  

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Paulus Loot Boulevard 1b
  • Plaats Zandvoort
  • Projecttitel Strandpaviljoen in Zandvoort
  • Projectarchitect(en) Evert Pronk
  • Adviseur installaties Miwo, Alphen a/d Rijn
  • Aannemer K&A, Groot-Ammers
  • Bouwmanagement IBT, Papendrecht
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 695m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 625m2
  • Programma restaurant, vergaderruimte, feestzaal, bar, keuken, kantoor, opslag, openhaardhoek, sanitair, installatiezolder, overdekt buitenterras, terrassen, ligbak, bijgebouw (sanitair)
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2009
  • Definitief ontwerp 01-09-2010
  • Aanvang bouw 08-08-2011
  • Oplevering 01-04-2011
  • Opdrachtgever TIJN akersloot
  • Ontwerpbureau BINT architecten, Den Haag
Reageer op dit artikel