Project

Sigmax

Sigmax

Het nieuwe hoofdkantoor van Sigmax is een krachtig architectonisch gebouw van Paul de Ruiter met een gestroomlijnde vormgeving. De volledig glazen gevel maakt dat er voldoende daglicht in het gebouw kan doordringen, wat zorgt voor een prettig werkklimaat en direct contact met de omgeving. In het interieurontwerp is Ex Interiors erin geslaagd dit open karakter te behouden en zelfs te benadrukken.

De compacte opzet van het gebouw zorgt voor de connectie tussen alle verdiepingen en stimuleert het onderlinge contact en ‘toevallige’ ontmoetingen tussen de medewerkers.  

Het gebouw is geroteerd op de kavel geplaatst voor een zo gunstig mogelijke ligging ten opzichte van de zon. Iedere gevelzijde heeft een eigen klimaatconcept en de gehele klimaatbeheersing vindt direct plaats via de gevel. De mate van uitkraging van de verdiepingsvloeren verschilt per gebouwzijde; zo zijn deze aan de zuidzijde ruim een meter breed om als zonneluifels te functioneren. Aan de onderzijde zijn ze bekleed met rvs-panelen waardoor indirect licht van buitenaf dieper het gebouw wordt ingebracht. Op iedere verdiepingsvloer kan het daglicht maximaal toetreden, en met name het atrium draagt hier aan bij. De regulering van daglicht en een goede klimaatregeling zorgen voor een aangenaam werkklimaat. In de vijfenveertig centimeter hoge vloeren zijn klimaatunits, betonkernactivering, zonwering en ventilatie verwerkt.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Capitool 13
  • Plaats Enschede
  • Projecttitel Sigmax
  • Projectarchitect(en) Paul de Ruiter
  • Programma Hoofdkantoor
  • Voorlopig ontwerp 03-09-2012
  • Definitief ontwerp 03-09-2012
  • Aanvang bouw 02-09-2012
  • Oplevering 16-02-2012
  • Opdrachtgever Sigmax
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Paul de Ruiter

Foto's

Foto's 
Lees voordat u gaat reageren de spelregels