Project

Renovatie Huis Overveen – Bloot Architecture

Interieur

Bij de renovatie van een woonhuis door Bloot Architecture is de beletage met een vide verbonden met de uitgebouwde keuken die nu dienst doet als woonkeuken. Om de ruimtes zo open en licht mogelijk te houden, is gebruik gemaakt van veel glas. Dit wordt gedragen door Douglas houten balken die zorgen voor een warme tegenhanger in het materialenpallet.

Renovatie Huis Overveen – Bloot Architecture
fotograaf: Mirko Merchiori

Toelichting door Bloot Architecture

De binnenkant van het huis is in de jaren 70 al eens onderhanden genomen en ontdaan van alle ornamenten. De beletage deed dienst als woonkamer en was een grote kale pijpenla. Via een wenteltrap met scheepstouw balustrade kon je het souterrain betreden dat bestond uit een serie kleine ruimtes waaronder een kleine keuken. De eerste en tweede verdieping bestaan uit slaapkamers en een badkamer.

fotograaf: Mirko Merchiori

Souterrain

Het souterrain is nu uitgebouwd waardoor de bestaande keuken groter is geworden en nu echt kan fungeren als woonkeuken met een open relatie naar de achtertuin. Een zwevende veranda verbonden aan de woonkeuken versterkt deze relatie. Op de zwevende veranda kun je heerlijk zitten met een kopje koffie en je benen laten bungelen.

fotograaf: Mirko Merchiori

Woonkeuken

De open woonkamer werd door de nieuwe woonkeuken te groot voor zijn functie. Het souterrain heeft een lage hoogte en was donker, waardoor het creëren van een vide tussen woonkeuken en woonkamer een logische ingreep was. De wens om op de uitbouw een dakterras te hebben, leidde tot een verbinding tussen de vloer van de woonkamer en het dak van de uitbouw. Om dit zo licht mogelijk te maken is alles tussen woonkeuken en woonkamer van glas gemaakt. Het glas steunt op grote Douglas balken die ook worden doorgezet naar de uitbouw toe.

fotograaf: Mirko Merchiori

Trap

De trap die langs een doorgaande wand loopt tussen souterrain, woonkamer en de slaapvertrekken zorgt voor een visueel verbindend element tussen de verschillende ruimtes en zorgt er ook voor dat de lange woonkamer wordt opgebroken in een voor- en achterkant.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bloemendaalsewg
  • Plaats Overveen
  • Projecttitel Huis Overveen
  • Projectarchitect(en) Tjeerd Bloothoofd
  • Adviseur constructie Santbergen Engineering
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 269
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 250
  • Bruto inhoud 750
  • Programma Woning verbouwing en uitbreiding
  • Aanvang bouw november 2016
  • Oplevering november 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 150.000
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Bloot Architecture
Reageer op dit artikel