Project

Nominatie ARC16 Interieur Award: Stable – Studio Farris Architects

Nominatie ARC16 Interieur Award: Stable – Studio Farris Architects

Studio Farris heeft een kleine schuur omgebouwd tot kantoor met vergaderzaal, bibliotheek, bureau en een rustplaats/leeshoek. De originele gevel werd gerestaureerd en nieuwe, functionele openingen werden gemaakt. Er werd een nieuwe box�� gemaakt en in het oorspronkelijke volume ingebracht. In plaats van een extra etage toe te voegen, wat de perceptie van de gehele ruimte zou veranderen, werd er een autonoom object in de ruimte geplaatst dat verwijst naar de oorspronkelijke boerderij en het landelijke gebied.

Dit extra object, gemaakt van op elkaar gestapelde houten balken, transformeert de ruimte tot een zeer functioneel kantoor. De balken bestaan uit zowel grote, massieve blokken, als balken die hol zijn vanbinnen, dit afhankelijk van het feit of ze worden gebruikt voor de structuur of voor opslag. Ze zijn aan elkaar verbonden met stalen profielen. Door de wijze waarop de houten balken zijn gestapeld, ontstaan er verschillende ruimtes. Bovenaan werden verschillende werkplekken gecreërd, met plaats voor twee bureau’s. Onder dit platform werd een ontmoetingsruimte gemaakt met uitzicht op het landschap.

De opeengestapelde balken groeien uit tot bibliotheek, boekenplanken, opbergruimte en rust- en leeshoeken. De balken werden op deze specifieke manier gestapeld zodat je ze als trap kan beklimmen, om zo de bovenste werkruimte en de verschillende balken op elk niveau gemakkelijk te bereiken.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Nominatie ARC16 Interieur Award: Stable - Studio Farris Architects
  • Projectarchitect(en) Giuseppe Farris
  • Voorlopig ontwerp 26-08-2016
  • Definitief ontwerp 26-08-2016
  • Aanvang bouw 25-08-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever Prive
  • Ontwerpbureau Studio Farris Architects

Foto's

Foto's 

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels