Project

Museum MORE, Gorssel

Museum MORE, Gorssel
Entree museum

Hans Melchers, eigenaar van de Nederlandse schilderijen uit de DS Art collectie, heeft Hans van Heeswijk architecten opdracht gegeven het nieuwe museum voor zijn collectie te ontwerpen. MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme.

Het museum is gesitueerd aan de Hoofdstraat in het Gelderse Gorssel. De bouw is in het voorjaar van 2013 gestart en het museum wordt op 2 juni 2015 geopend. Het museum is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat eind 2012 vrij is gekomen. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende gemeentehuis is gerenoveerd. De later aangebouwde delen zijn in het ontwerp vervangen door nieuwbouw. De natuurstenen gevel is een mix van Franse kalksteen (Beauval en Beaunotte). De twee verdiepingen bevatten zeven museumzalen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving. Naast het tentoonstellen van delen uit de vaste collectie biedt het museum ook ruimte aan wisselende exposities.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Hoofdstraat 28
  • Plaats Gorssel
  • Projecttitel Museum MORE, Gorssel
  • Projectarchitect(en) Hans van Heeswijk architecten
  • Adviseur installaties Nelissen ingenieursbureau, Eindhoven
  • Aannemer Koopmans | TBI, Enschede
  • Interieurarchitect Hans van Heeswijk architecten, Amsterdam
  • Landschapsarchitect Michael van Gessel, Amsterdam
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) oud: 3.300 m2 nieuw: 4.800 m2
  • Voorlopig ontwerp 02-06-2015
  • Definitief ontwerp 02-06-2015
  • Aanvang bouw 01-09-2015
  • Oplevering 02-06-2015
  • Opdrachtgever Melmuseum Gebouw BV, Zeist
  • Ontwerpbureau Hans van Heeswijk architecten

Foto's

Foto's 

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels