Project

Loft Sixty Four in Den Bosch door EVA architecten

Geen categorie

In hartje ‘s-Hertogenbosch is een voormalig kantoor en werkplaats volledig gerenoveerd en omgebouwd tot loft. Omdat het pand maar liefst 20 meter diep is en eigenlijk alleen lichtinval aan de voor- en achtergevel had werd daglicht een belangrijk thema.

Loft Sixty Four in Den Bosch door EVA architecten

De nadrukkelijke wens van de opdrachtgever was de woning als één grote ruimte te kunnen beleven. Hiervoor zijn verschillende vides aangebracht die ook tot diep in de woning het daglicht toelaten. De vides bieden spannende doorkijkjes tussen de verschillende woonfuncties onderling.

Loft Sixty Four door EVA 

De functionele elementen als badkamer, toiletten, berging en keukenapparatuur zijn ondergebracht in één groot houten volume dat begane grond en verdieping met elkaar verbindt. Vanuit het bad kijk je zo de vide in en zie je de vogels in de lucht. Doordat de zijwanden vrij van obstakels zijn heeft de woning zijn diepte en ruimtelijkheid behouden terwijl het tóch intieme ruimtes oplevert.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel Loft Sixty Four in Den Bosch door EVA architecten
  • Projectarchitect(en) Jeroen Makkink
  • Aannemer Bouwcomfort Schijndel
  • Bouwmanagement Martijn Bettonvil
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 200 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2015
  • Definitief ontwerp 01-01-2015
  • Aanvang bouw 27-05-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever Pariculeer
  • Ontwerpbureau EVA Architecten
Reageer op dit artikel