Project

Kantoor Macaw Hoofddorp – D/DOCK

Interieur Premium

Voor de IT-dienstverlener Macaw ontwerpt D/DOCK een nieuw kantoor in Hoofddorp. Het vinden en binden van IT-personeel is vandaag de dag een grote uitdaging. In het nieuwe gebouw staat daarom de individuele medewerker centraal, zodat deze zich prettig voelt en optimaal kan presteren.

door Marieke Giele

Het onderzoeksteam van D/DOCK heeft de medewerkers actief betrokken bij het ontwerpproces. De verschillende wensen zijn in kaart gebracht en gecombineerd met omgevingspsychologische kennis. Deze uitkomsten vormen de basis voor het ontwerp, dat daarmee goed aansluit bij de behoeften van de eindgebruikers.

Gezonde werkomgeving

De werkplekken zijn gesitueerd rondom een centrale leegte die extra daglicht naar binnen brengt. Dit versterkt tegelijkertijd de visuele connectie tussen de twee verdiepingen, met het doel om de interactie tussen de medewerkers te stimuleren.

Kantoor Macaw in Hoofddorp door D/Dock, beeld Karen Steenwinkel

Kantoor Macaw in Hoofddorp door D/Dock, beeld Karen Steenwinkel

De verdiepingen zijn opgedeeld in verschillende zones. Teams kunnen samen zitten voor interactie en communicatie, maar er zijn ook speciale stiltezones gedefinieerd voor geconcentreerd werk. Dankzij de flexibele en hybride werkplekken zijn deze eenvoudig aan te passen aan verschillende werkstijlen.

Het nieuwe interieur fungeert als ‘healing office’ waarin het welzijn en de gezondheid van de individuele werknemer centraal staat. Daarmee biedt het D/DOCK een oplossing voor de veranderende behoeften en de verstoorde werk-privébalans van medewerkers. Het resultaat is een prettige werkomgeving die medewerkers stimuleert tot meer beweging, interactie en samenwerking.

Foto's

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel