Project

Kantoor Leegwater Houtbereiding Heerhugowaard – Breddels Architecten

Architectuur

Ten opzichte van de omliggende bebouwing was het gevraagde volume voor het bedrijfspand van Leegwater Houtbereiding vrij groot. Breddels Architecten knipte het pand op in twee delen die met elkaar zijn verbonden. Zo maakt de nieuwbouw een zachtere overgang tussen de lintbebouwing.

Kantoor Leegwater Houtbereiding Heerhugowaard – Breddels Architecten
Breddels Architecten

Toelichting door Breddels Architecten

Aan het Verlaat 9 in Heerhugowaard is het nieuwe kantoorpand van Leegwater Houtbereiding verrezen. De gemeente gaf aan dat de nieuwbouw van het enorme bedrijf Leegwater Houtbereiding een acceptabele overgang moest maken tussen de lintbebouwing. Breddels Architecten heeft het grote volume boetserend op korrelgrootte gebracht.

Volumes

Het gebouw bestaat uit twee gesloten volumes refererend aan de omliggende bebouwing en is in een lager en een hoger houten volume gebroken, met daartussen een glazen element. Het verduurzaamde hout van Leegwater is prominent aanwezig als gevelbekleding op beide volumes. De zinken daken volgen vrijelijk de daklijnen van het lint alsof ze uit de losse pols zijn getekend.

Eenheid

Van alle zijden zal het gebouw anders ervaren worden waarbij wij gelet hebben op het geven van een meer dorpse uitstraling richting Het Verlaat en een meer bedrijfskundige uitstraling richting de A.C. de Graafweg (N241). De oude bedrijfskantine, gelegen aan de andere kant van het voorterrein is in stijl opgeknapt en is eveneens voorzien van een asymmetrisch zinken zadeldak. Hierdoor vormen het hoofdgebouw en de bedrijfskantine een eenheid.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Verlaat 9
  • Plaats Heerhugowaard
  • Projecttitel Leegwater Houtbereiding in Heerhugowaard
  • Aannemer De Geus Bouw, Broek op Langedijk
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 927
  • Opdrachtgever Leegwater Houtbereiding, Heerhugowaard
  • Ontwerpbureau Breddels Architecten, Heerhugowaard

Locatie

Reageer op dit artikel