Project

Interieur woningcorporatie Viveste, Bunnik – Studio Westgeest

Interieur

Studio Westgeest maakte een veelzijdig ontwerp voor het nieuwe kantoor in Bunnik. De architect haalde haar inspiratie uit de wens van Viveste om dicht bij haar huurders en partners uit het Kromme Rijngebied te staan. Door gebruik te maken van topografische kaarten op deuren en wanden, wordt de relatie met dit werkgebied zichtbaar versterkt.

Toelichting door Yvonne Rosloot, Studio Westgeest
Fotografie Selma Hengeveld ism Joeri van Beek

De corporatie wilde voor haar werknemers een zakelijke omgeving met een huiselijke uitstraling. Er is daarom gekozen voor een open werkstructuur met een grote diversiteit aan formele en informele werk- en ontmoetingsplekken. Tussenwanden zijn verwijderd met behoud van een aantal overlegruimtes voor rust en privacy. Een extra besloten ruimte wordt verkregen door de deels ondoorzichtige vitrage rondom enkele zitplekken in de bedrijfskantine te sluiten.

Tegenhanger is de ‘creative space’, een podium met zitplaatsen, voor presentaties en inspiratiesessies. Verlaagde systeemplafonds en robuuste bouwplafonds wisselen elkaar af, evenals werkverlichting en sfeervolle hanglampen en staande lampen. De met hout beklede wanden van de centrale ruimte zorgen voor nog meer sfeer en een natuurlijke uitstraling. Al met al draagt het nieuwe kantoor van Viveste bij aan werkplezier. Het nodigt uit om samen te werken en nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen.


Resultaten voor ‘westgeest’

.

 

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Interieur woningcorporatie Viveste
  • Medewerkers Projectmanagement: Henry Kluin, Trigonium, namens Studio Westgeest
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 800 m2 // Werkplekken: 30 formele + circa 25 informele werkplekken
  • Oplevering maart 2018
  • Opdrachtgever Woningcorporatie Viveste
  • Ontwerpbureau Studio Westgeest - Judith Westgeest
  • Uitvoerende projecten: De Vest Projecten, Firma Boumans, Kalkhoven Elektrotechniek; Eikelenboom, Goodwill stukadoor, Nistar Projecten; VdK projecten; Van Den Berg Schilders,
  • Meubilair: Interieur Atelier RobNieuwenburg& Zn, Satelliet meubelen, Rogin kantoormeubilair
Reageer op dit artikel