Project

Interieur Old Scuola – IWT

Interieur Old Scuola – IWT
foto: Pim Top

In het Industriegebouw van Maaskant is naar ontwerp van IWT het interieur voor de pizzabakkers van Old Scuola opgeleverd. Zowel de open productiekeuken als het restaurant zijn met aandacht ontworpen. IWT ontwierp een ‘ruimtelijke machine’, een samenspel tussen de functionele strip, barelementen en akoestiek.

Aan de rand van de ruimte zijn vaste programmaonderdelen opgenomen in een metalen strip. Naast de twee houtgestookte pizzaovens liggen hier de keuken, toiletten, opslag en een eveneens metalen trap naar boven. Hier ligt een ruimte die met semi-transparante gordijnen kan worden afgescheiden.

beeld: IWT

Barelementen

Centraal in de oude hal staan drie terrazzo barelementen die evenals de werkbanken overdag worden gebruikt door de keuken, terwijl er ’s avonds aan gegeten kan worden. Door dit meervoudige gebruik ontstaat volgens IWT onverwachte interactie en ontmoetingen tussen gasten en de staf. Door de lichtere toon komen de barelementen los van de eveneens terrazzo vloer, die meer aansluit op de constructie.

IWT_OldScuola foto: Pim Top

Zones

Verschillende zones worden geaccentueerd door op maat gemaakte akoestische elementen en verstelbare frames met geïntegreerde verlichting die aan het plafond hangen. De met linoleum beklede eettafel markeren de meer besloten plekken onder en boven de entresol. Vanuit hier kijk je terug op de dubbelhoge keuken, waar het industriële karakter is behouden.

IWT_OldScuola foto: Pim Top

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Old Scuola
  • Projectarchitect(en) Chantal Schoenmakers, Bastiaan Kalmeyer
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 350
  • Opdrachtgever Old Scuola
  • Ontwerpbureau IWT (Instability We Trust)

Foto's

fotografie: Pim Top
tekeningen: IWT

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels