Project

Interieur Gustav Gym – KUUB

Interieur Gustav Gym – KUUB
foto: Marcel van der Burg

Onder in het Mahler 900 gebouw op de Zuidas is de Gustav Gym geopend. KUUB ontwierp het interieur en benutte het rauwe karakter van de betonnen constructie. Hierbij is onderscheidt gemaakt tussen een hard zone voor krachtsport en een soft zone voor cardio en yoga.

In de lobby van de Gustav Gym wordt je verwelkomd door een 17 meter brede waterwand, met daarvoor de receptie en de dj booth. Hierachter ligt de ‘wet zone’ met kleedruimtes, douches en sauna’s. De rest van de ruimten zijn visueel verbonden. Een houten loper vormt de verbinding tussen de verschillende zones. Deze hebben elk een eigen karakter dat met verschillende materialen wordt benadrukt.

Openheid

De openheid van de loftachtige ruimte is zoveel mogelijk behouden. Door te spelen met hoogteverschillen worden de zones gedefinieerd en ontstaat dynamiek. Ook de afgesloten ruimtes zoals de yogazaal zijn door de glazen wanden met gebogen hoeken volledig transparant. Door een verlicht plafond met een patroon van Japanse tatami matten krijgt de boxzaal een eigen karakter.

foto: Marcel van der Burg

Materialisering

In het ontwerp is gezocht naar een subtiele balans tussen het brute beton en meer verfijnde interieur, en een balans tussen het benadrukken en verbinden van de zones. “Door de keuze voor verspringende vloervelden in antraciet beton sluit het ontwerp aan op het casco qua materialisatie. Maar juist het contrast in kleur van de antraciete vloeren met het grijze casco laat deze betonnen elementen nog meer spreken.” zo laat architect Pascal Hielckert weten.

foto: Marcel van der Burg

 

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Gustav Gym
  • Projectarchitect(en) Pascal Hielckert
  • Medewerkers Maarten Rozemuller, Rodger van Leeuwen
  • Adviseur constructie van der Vorm engineering, Delft i.s.m. Anton Constructiewerken BV, Obdam
  • Adviseur akoestiek Alcedo B.V., Holten
  • Aannemer GeelRonitz Bouwgroep B.V., Beverwijk
  • Toeleveranciers VSB Wellness (waterval en sauna), Diessen - Venled verlichting, Venlo - Technogym (fitnessapparatuur)
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 920
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 845
  • Programma receptie, bar/dj, fitness, (groeps) boxlessen, cardio, yoga, sauna, fysio
  • Voorlopig ontwerp mei 2016
  • Definitief ontwerp juni 2016
  • Aanvang bouw augustus 2016
  • Oplevering november 2016
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1.000.000
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 700.000
  • Opdrachtgever Gustav B.V., Amsterdam
  • Ontwerpbureau KUUB, Amsterdam

Foto's

fotografie: Marcel van der Burg

Gerelateerde tags

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels