Project

Hoofdkantoor Rabobank Gelderse Vallei – ZENBER

Hoofdkantoor Rabobank Gelderse Vallei – ZENBER
beeld ZENBER architecten

ZENBER heeft een nieuwe inrichting voor het hoofdkantoor van de Rabobank Gelderse Vallei in Barneveld ontworpen. In het representatieve interieur kunnen de medewerkers van de Rabobank hun klanten op eigentijdse wijze gastvrij ontvangen.

toelichting door ZENBER

In de multifunctionele klantzone op de begane grond zijn diverse overleg ruimten, een werk cafe en een presentatie ruimte zodat de bank medewerkers hun klant zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Bij de herinrichting van de werkomgevingen op de verdiepingen vindt een maximalisatie van het aantal werkplekken plaatst. ‘Het Nieuwe Werken’ is bij de ontwerp opgave een belangrijk sleutelwoord.

beeld ZENBER architecten

Verantwoord materiaalgebruik

De toegepaste materialen en producten in het ontwerp zijn veelvuldig van gerecyclede materialen. Het vilten plaatmateriaal op de gevelranden en baffles van de bluebox zijn vervaardigd van gerecyclede plastic flessen. Het plaatmateriaal is in de toekomst ook weer ‘recyclable’ tot een andere toepassing.

beeld ZENBER architecten

Tapijt

Het tapijt heeft een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop. Het tapijt bevat 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels. Het bestaand meubilair is maximaal hergebruikt en gerevitaliseerd. Ook zijn er diverse producten en diensten lokaal betrokken vanuit de regio Gelderse Vallei.

beeld ZENBER architecten


Meer projecten door ZENBER

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Barneveld
  • Projecttitel Hoofdkantoor Rabobank Gelderse Vallei
  • Ontwerpbureau ZENBER architecten

Foto's

beeld ZENBER architecten

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels