Project

Hoofdkantoor Metropolitan Police Service – AHMM

Hoofdkantoor Metropolitan Police Service – AHMM
foto: Timothy Soar

Met de transformatie en uitbreiding van een kantoorpand uit de jaren 30 , creëert Allford Hall Monaghan Morris (AHMM) een eigentijdse werkomgeving voor de Metropolitan Police Service in Londen. De uitbreidingen sluiten aan op de bestaande gevel, maar verzachten tegelijk het institutionele karakter.

Het pand staat aan de prestigieuze Victoria Embankment, op nog geen tweehonderd meter van de Big Ben. Aan de oostzijde, die uitkijkt over de Theems, is een nieuw paviljoen geplaatst. Het transparante volume vormt door de ronde vormen en uitkragende luifel een uitnodigende entree. Tegelijkertijd is het een buffer waarin veiligheidsvoorzieningen zijn opgenomen.

foto: BAM

Achterzijde

Ook aan de achterzijde is het pand uitgebreid. Een nieuwe hoek, uitgevoerd in Portland stone, completeert de symmetrie van de achtergevel. Aan de zijkant sluit deze aan op het ritme van de bestaande ramen, terwijl aan de achterzijde ogenschijnlijk willekeurig openingen zijn gemaakt. De gekleurde, verticale lamellen verlenen de achterzijde een vriendelijk gezicht.

foto: Timothy Soar

Interieur

In het interieur heeft AHMM een flexibele werkomgeving gerealiseerd. Twee glazen liften in een vide verbinden de bestaande verdiepingen met de nieuwe dakopbouw. Deze nieuwe topverdieping wordt verlicht en verleend het gebouw in het donker een nieuwe identiteit. Opvallend zijn ook de toiletgroepen, die op elke verdieping in een andere kleur zijn uitgevoerd. Het palet is afgestemd op historische politieauto’s, een verwijzing naar de geschiedenis van de opdrachtgever.

foto: Rob Parrish

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Hoofdkantoor Metropolitan Police Service
  • Adviseur constructie Arup
  • Aannemer BAM
  • Landschapsarchitect Gillespies
  • Bouwmanagement Arcadis
  • Opdrachtgever etropolitan Police Service (MPS), The Mayor’s Office for Policing And Crime (MOPAC)
  • Ontwerpbureau Allford Hall Monaghan Morris

Foto's

foto: Timothy Soar

Gerelateerde tags

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels