Project

Herinrichting Hoofdkantoor Randstad – OTH & Quist Wintermans

Herinrichting Hoofdkantoor Randstad – OTH & Quist Wintermans
foto: Studio Christiaan de Bruijne

Het Hoofdkantoor van Randstad is heringericht volgens een open werkplekconcept, met de nadruk op teamwork, kennisdeling en communicatie. OTH Architecten werkte samen met Quist Wintermans Architekten. De oorspronkelijke architect Wim Quist, is ‘als sparringspartner’ betrokken bij het ontwerp. Zo zijn bestaande en nieuwe kwaliteiten gecombineerd.

Grotendeels glazen paviljoens met accenten in eikenhout vormen structurerende elementen op de kantoorvloeren. De hierin gelegen focusruimtes, overlegplekken en informele zitjes worden gedefinieerd door schijven die de oriëntatie steeds verleggen. De paviljoens zijn zo geplaatst dat ze de bestaande routing in stand houden. Het gangpad verspringt bij de diagonaal geplaatste kern. Door de bestaande vloer te behouden verkrijgt deze extra nadruk.

beeld: OTH Architecten

Huiskamers

Rond de centrale kern staat ontmoeting en kennisdeling centraal. Hier liggen een huiskamer met pantry en ondersteunende voorzieningen. Scrumruimten en loungeplekken faciliteren de samenwerking. Gesloten, glazen vergaderruimten vormen zowel visueel als akoestische een barrière richting het werkgebied. De plint fungeert als grote huiskamer voor Randstad. Hier zijn de ontvangst, espressobar, congrescentrum en het restaurant opnieuw ingericht. Het groen in de aanwezige patio is weer zichtbaar gemaakt en vormt zo een natuurlijk centrum.

foto: Studio Christiaan de Bruijne

Identiteit

Het kleurconcept is gebaseerd op de kleuren binnen de organisatie en creëert herkenbare plekken. De kleuren komen terug in tapijt, wandafwerkingen, meubilair, kunst en identiteitsuitingen. In lijn met het tijdloze karakter van de architectuur zijn in het interieur ‘designklassiekers’ toegepast. In overleg met Vitra/Hella Jongerius zijn bijvoorbeeld Poldersofa’s van unieke kleuren voorzien. Posters en foto-blowups van historische reclamecampagnes van Randstad maken het beeld compleet. Ook is de kunst- en designcollectie ingepast tegen gestoffeerde wanden en in nissen in kastenwanden.

foto: Studio Christiaan de Bruijne

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Diemen
  • Projecttitel Herinrichting Hoofdkantoor Randstad
  • Medewerkers Julian Wolse, Grea Hage, Joost Brands, Tirza van der Greft
  • Aannemer Aalberts Bouw
  • Bouwmanagement CBRE
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 20000
  • Programma kantoor
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever Randstad
  • Ontwerpbureau Quist Wintermans Architekten en OTH Architecten (Team QWA-OTH)
  • Interieurbouwer Intos

Foto's

fotografie: Studio Christiaan de Bruijne

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels