Project

Go Orthodontistes clinic – Natasha Thorpe Design

Interieur

Patiënten geruststellen in een schone en comfortabele omgeving, dat stelde Natasha Thorpe zich als doel toen ze het interieur van Go Orthodontistes ontwierp. Ronde vormen en houten latten vormen een terugkerend thema in het plan. De omgeving voelt hierdoor als een rustig en zorgvuldig afgestemd geheel.

Go Orthodontistes clinic – Natasha Thorpe Design
beeld Maxime Brouillet

De praktijk ligt in een commercieel complex in Montreal, waar verschillende winkels en kantoren gevestigd zijn. Een lange corridor vormt de entree en scheidt de drukte van het complex van de rustige zorgomgeving af. Alle elementen in het interieur zijn sterk op elkaar afgestemd, waarmee de kliniek een duidelijk eigen karakter krijgt.

beeld Maxime Brouillet

Geruststellen

Natasha Thorpe zette in op een pure, schone en comfortabele omgeving die patiënten geruststelt. De basis ervan is een open plattegrond die overzicht biedt en bezoekers op een natuurlijke manier door de ruimten leidt. Vanuit de corridor bereik je eerst de infobalie die centraal in de ruimte staat.

beeld Maxime Brouillet

Wachtruimte

De wachtzone ligt aan de gevel zijde om van het daglicht te profiteren. Een vaste bank langs drie wanden en twee losse tafelbanken in het midden maken flexibel gebruik mogelijk. Deze meubels zijn gemaakt uit Russisch multiplex dat bekend staat om het harde oppervlak en qua kleur aansluit op de wandbekleding. In de vloer reflecteert de ledverlichting die het profiel van de bank volgt.

beeld Maxime Brouillet

Transparantie

Het palet van lichte en natuurlijke tonen is doorgevoerd over de op maat gemaakte meubels en de ruimtelijke elementen. Wanden en afscheidingen zijn uitgevoerd in verschillende maten van transparantie, en geven daarmee indicaties van de privacy. De behandelstoelen liggen achter een vlak van glas en een bronskleurige gaas. Private ruimten zijn afgescheiden met hout of opaak glas.

beeld Maxime Brouillet

Aandacht

Omdat de röntgenruimte vaak de meeste angstgevoelens losmaakt in de praktijk, is hier veel aandacht in gestoken. Wanden en plafond zijn hier afgewerkt met douglas hout, op de achterwand hangt een groot grafisch beeld van een bos. Dezelfde aandacht is gestoken in de bestaande vloeren en kolommen, die gepolijst zijn en daarmee beter aansluiten op de klinische omgeving.

beeld Maxime Brouillet


Meer praktijken

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Montreal
  • Projecttitel Go Orthodontistes clinic
  • Aannemer Avantage Plus
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 180
  • Programma orthodontiepraktijk
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever Go Orthodontistes Brossard Clinic
  • Ontwerpbureau Natasha Thorpe

Locatie

Reageer op dit artikel