Project

Gedraaid blikveld woonhuis Utrecht – Richèl Lubbers Architecten

Gedraaid blikveld woonhuis Utrecht – Richèl Lubbers Architecten
StijlStijl Fotografie

Richèl Lubbers Architecten ontwierp een moderne uitbouw aan een benedenwoning in centrum Utrecht. De woning is grondig verbouwd: een complete herindeling en een moderne uitbouw in de vorm van een leefkeuken. Het hokkerige interieur is opengebroken door stalen balken aan te brengen waarmee draagmuren konden worden verwijderd.

Toelichting door Richèl Lubbers Architecten

Met ons ontwerp stelden we voor om het blikveld 90 graden te draaien, zodat de oriëntatie van het uitzicht werd gericht op de vrije zichtlijn dwars over alle binnentuinen. Hierdoor valt de muur van de buren helemaal weg en ontstaat er een soort patio-tuin.

De uitbouw heeft een licht hellend dak dat binnenkort met sedum wordt bedekt. Door het hoge daklicht valt er ruimhartig veel daglicht in de keuken. De grote schuifpui laat de grens tussen binnen en buiten vervagen.

Omdat je twee treden naar beneden gaat is deze ruimte extra hoog. De woonkeuken in de aanbouw is het nieuwe hart van het huis geworden. Deze oogt prettig ruim, een ruimtelijkheid die je niet verwacht bij een benedenwoning.

De kleine stadstuin is optimaal ingedeeld: er is ruimte voor een terras met een buitenkeuken en een houtkacheltje. En daarnaast zijn planten en struiken geplaatst zodat je het kunt ervaren als een groene buitenkamer als verlengstuk van het interieur.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Croeselaan
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Gedraaid blikveld
  • Projectarchitect(en) Richèl Lubbers
  • Programma Verbouwing
  • Aanvang bouw 2015
  • Oplevering 2016
  • Ontwerpbureau Richèl Lubbers Architecten

Foto's

beeld StijlStijl Fotografie

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels