Project

Flagshipstore Roksanda Ilinic – David Adjaye

Interieur

De Engelse architect David Adjaye liet zich inspireren door de modecollectie van Roksanda Ilinic bij het ontwerp van haar Flagship Store in London. Adjaye ging in zijn ontwerp uit van het gebruik dat de Servische modeontwerpster maakt van geometrie en symmetrie. Dit sluit aan op de wens van de opdrachtgeefster een winkel te maken die aanvoelt als een verlengstuk van haar kleding. Deze winkel laat zien dat naast productpresentatie, branding en service, beleving cruciaal is geworden in het winkelontwerp.

Flagshipstore Roksanda Ilinic – David Adjaye
Beeld Ed Reeve

De winkel ligt in Mount Street in Mayfair, London. Om de bestaande constructie te behouden, is de winkel ingebouwd als een doos in een doos. Het interieur is dieper de winkel in geduwd. De voormalige etalage is intact gelaten, terwijl het nieuwe interieur is voorzien van een glazen scherm. Dit werkt als intermediair tussen oud en nieuw en wordt weerspiegeld in de glazen wand aan de achterzijde van winkel. Dit intermediair tussen oud en nieuw wordt weerspiegeld in de glazen wand aan de achterzijde van de winkel.

De wanden zijn gemaakt van betonnen ‘slabs’ die zorgen voor een driedimensionaal patroon. In deze muren zijn de legplanken aangebracht met verlichting.

Adjaye hanteert een neutraal kleurenpallet dat hij heeft verlevendigd met goud gepolijst roestvrij staal.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Londen
  • Projecttitel Flagshipstore Roksanda Ilinic
  • Opdrachtgever Roksanda Ilinic
  • Ontwerpbureau David Adjaye

Locatie

Reageer op dit artikel