Project

Emmaus De Bilt

Emmaus De Bilt
Emmaus, De Bilt

In de oude dorpskern van de Bilt zit één van de vestigingen van Stichting Emmaus. Stichting Emmaus verkoopt tweedehands spullen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de huisvesting van een groep daklozen die boven de winkel woont.

Omdat de uitstraling van de winkel geen recht deed aan de fraaie artikelen en het publiek dat er op af komt, is besloten om het interieur van de winkel grondig aan te pakken en de ruimte meer licht en lucht te geven. De gezellige snuffelhoeken die het tweedehands ‘schatzoeken’ zo leuk maken ontbreken uiteraard ook niet. Doordat deze zijn vormgegeven als overzichtelijke nissen, is het toezicht in de winkel sterk verbeterd.

Vanwege het beperkte budget is gekozen voor een goedkope, maar functionele inrichting. Zo is de kastenwand gemaakt van kartonnen pallets die elk 250(!) kilogram kunnen dragen. Daarnaast bestaat de verlichting uit een kabelgoot die als een enorme kroonluchter in de ruimte is opgehangen. Hierdoor krijgt het geheel een industriële uitstraling. Als eyecatcher in de winkel staat een displayzuil die is opgebouwd uit tweedehands meubels.

Door de verbouwing is er meer ruimte voor spullen in de winkel. Dit in combinatie met het nieuwe uiterlijk van de winkel heeft bewezen de omzet van de stichting ten goede te komen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Burg. de Withstraat 18
  • Plaats De Bilt
  • Projecttitel Emmaus De Bilt
  • Projectarchitect(en) Richèl Lubbers
  • Programma 150 m2 winkel
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2013
  • Definitief ontwerp 29-08-2013
  • Aanvang bouw 29-08-2013
  • Oplevering 30-08-2012
  • Opdrachtgever Stichting Emmaus
  • Ontwerpbureau BYTR

Foto's

Foto's 

Bijlagen

Lees voordat u gaat reageren de spelregels