Project

Duurzaam interieur Weleda Benelux – Bureau Krooner

Interieur

Bureau Krooner ontwierp een kantoorinterieur voor Weleda Benelux, een producent van natuurlijke verzorgingsproducten. Er werd veel aandacht besteed aan de representatie van identiteit van het bedrijf. Duurzaamheid, 100% natuurlijkheid en de ‘balans tussen mens en natuur’ zijn aspecten die Weleda belangrijk vindt en wil uitstralen.

Duurzaam interieur Weleda Benelux – Bureau Krooner
foto: Teo Krijgsman

Voor de artsen, retailers en schoonheidsspecialisten die het kantoor bezoeken is een ontvangst ook een beleving van het merk. Wanneer je het gebouw betreedt loop je eerst door een kasvormig ruimte waar tussen de planten de producten van Weleda staan geëtaleerd. Het idee is dat je de natuur zo zelfs binnen in het gebouw kan ruiken. Ook in de ontvangstruimte wordt de relatie met de natuur benadrukt, de ruimte kijkt door een  glazen gevel uit op de tuin naast het gebouw. De afwerking versterkt de verbinden met de natuur, door afwerkingen in hout.

De werkruimten zijn grotendeels open, scheidende wanden lopen niet helemaal door. Vergaderruimten hebben grote kozijnen, afgesloten kantoren glazen wanden. Ook voor het de afwerking van het interieur liet Bureau Krooner zich inspireren door de identiteit. De tinten van wanden, glas en tapijt representeren de kleuren van de natuurlijke grondstoffen die het bedrijf gebruikt en de producten die het daarvan creëert. Ook de bloemen- en plantenpatronen op de ramen benadrukken de samenstelling van de producten. Uit de vloeiende vormen van de scheidingswanden blijkt de antroposofische achtergrond van het bedrijf.

Ook in de keuze van de bouwmaterialen is de filosofie van Weleda doorgevoerd. De gebruikte materialen zijn duurzaam en natuurlijk, en ze zijn herbruikbaar of terug te plaatsen in een productieproces.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Platinastraat 161
  • Plaats Zoetermeer
  • Projecttitel Duurzaam interieur voor het kantoor van Weleda Benelux
  • Projectarchitect(en) Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Solita Stucken
  • Adviseur installaties Ontwerpbureau Van der Vlugt, Noordwijk
  • Adviseur brandveiligheid Efectis, Bleiswijk
  • Aannemer Driessen Onroerend Goed, Zoetermeer
  • Landschapsarchitect Jan Graafland, Weleda
  • Toeleveranciers Qbiq Wall systems, Alphen a/d Rijn & VDHI installatietechniek, Weert & DEMA interieurbouw, Woerden & Odijk & Jasper, Den Haag & Make Cover, Alphen aan den Rijn
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 4860 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 4340 m2
  • Bruto inhoud 31790 m3
  • Netto inhoud 27160 m3
  • Programma Een nieuwe inrichting van het kantoorgebouw, nieuwe entree en ontvangst, aansluiting op de omliggende tuin.
  • Voorlopig ontwerp maart-juli 2016
  • Definitief ontwerp augustus-november 2016
  • Aanvang bouw maart 2017
  • Oplevering mei 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) x
  • Bouwsom exclusief installaties (€) x
  • Opdrachtgever Weleda Benelux, Zoetermeer
  • Ontwerpbureau Bureau Kroner architecten

Locatie

Reageer op dit artikel