Project

Appartementenvilla’s Bussum – LEVS architecten

Architectuur

Met drie sculpturale woongebouwen voltooit LEVS architecten de oostzijde van gebiedstransformatie Spoorzone Zuid in Bussum. De alzijdige volumes zijn verrijkt met verspringingen in de gevel uitkragende balkons. Qua schaal sluiten ze aan op omliggende villa’s die dateren uit 19e eeuw.

Appartementenvilla’s Bussum – LEVS architecten
foto: LEVS architecten

LEVS architecten tekende ook het stedebouwkundig plan voor Spoorzone Zuid. Een openbare wandelroute leidt langs verschillende woon- en kantoorgebouwen. De drie ‘villa’s’ liggen in een semi-publiek gebied tussen de hoofdweg en het Gewestkantoor. Rond de gevels zijn eilanden groen aangeplant die zo voor privacy zullen zorgen. Het masterplan landschap is ontworpen LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur.

LEVS_Villas-Bussum beeld: LEVS architecten

Appartementen

Vanuit de parkeergarage is direct toegang tot de appartementen. Elk gebouw telt 18 vrije sector huurwoningen van 65 tot 110 m2, met elk een eigen buitenruimte. Op de begane grond kaderen lage muurtjes privéterassen af. Op de verdiepingen creëren uitkragingen en teruggelegde gevels ruimte voor balkons.

LEVS_Villas-Bussum foto: LEVS architecten

Gevel

Zoals bij de naastgelegen eengezinswoningen, die in 2010 zijn opgeleverd, is een lichte baksteen gebruikt. De witte betonranden zorgen voor schaduwwerking en een sterke horizontale geleding. Achter de verhoogde dakrand liggen tientallen zonnepanelen. De villa’s behouden hierdoor hun sculpturale kwaliteit.

LEVS_Villas-Bussum foto: LEVS architecten

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Appartementenvilla's Bussum
  • Aannemer Noordersluis Bouwgroep
  • Landschapsarchitect LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur
  • Stedebouwkundige LEVS architecten
  • Programma 3 appartementenvilla’s met 54 vrije sector huurwoningen
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever Noordersluis Bouwgroep
  • Ontwerpbureau LEVS architecten
Reageer op dit artikel