Project

Collectief woongebouw Dommeldange – Metaform

Collectief woongebouw Dommeldange – Metaform
foto: Steve Troes Fotodesign

In de wijk Dommeldange in Luxemburg heeft Metaform architects een collectief woongebouw opgeleverd. Het volume is opgedeeld in zes fragmenten die de weg en het hoogteverschil volgen. Door de onderlinge verschuiving hebben de vijftien appartementen een driezijdige oriëntatie.

Metaform architects reageert met de vorm ook op de omliggende bebouwing. Het gefragmenteerde volume vormt de overgang tussen grote appartementencomplexen en kleinschalige woningbouw. Door de schuine daklijn valt veel daglicht binnen en kijken de hoogste appartementen weids uit over de omgeving.

Indeling

Vanuit de parkeergarage zijn de woningen direct te bereiken. Op de begane grond liggen gelijkvloers appartementen met terrassen aan de boszijde. De duplex woningen daarboven beschikken over een balkon. Daarbij zijn gedeelde voorzieningen toegevoegd zoals een grote keuken, collectieve ruimte en spelkamer.

foto: Steve Troes Fotodesign

Groen dak

De constructie is gemaakt van massief, gewapend beton. De geventileerde gevel is opgetrokken uit driehoekige aluminium platen die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Op de delen van de daken waar je vanuit de appartementen op kunt kijken is een groen dak aangebracht.

foto: Steve Troes Fotodesign

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Luxemburg
  • Projecttitel Collectief woongebouw Dommeldange
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2250
  • Opdrachtgever ASARS Construction
  • Ontwerpbureau Metaform architects

Foto's

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels