Project

Campus Wageningen – SVP Architectuur en Stedenbouw

Campus Wageningen – SVP Architectuur en Stedenbouw
fotograaf: Ten Brinke Slot Projectontwikkeling

Naar het ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw zijn met een nieuw gebouw op het campusterrein van Wageningen 440 studentenwoningen toegevoegd. Zo wordt levendigheid op de campus gebracht. In de binnenruimte tussen de blokken kunnen de studenten barbecueën, studeren en relaxen.

toelichting door SVP architectuur en stedenbouw

Met de komst van Campus Plaza zijn de eerste bewoners op de universiteitscampus van Wageningen komen te wonen. Hierdoor is de campus levendiger en is de sociale veiligheid vergroot, mede door het aanbod van commerciële functies in de plint.

Campus Wageningen - SVP Architectuur en Stedenbouw

fotograaf: Sjaak Henselmans

Nieuw entreeplein en gemeenschappelijk binnenterrein

Aan de voet van de studentenhuisvesting is een nieuw plein ontworpen dat aan de drukke fietsroute naar de binnenstad ligt. Het plein heeft een stedelijke ruimtelijke kwaliteit en vormt een mooi contrast met het groene, parkachtige middengebied. De binnenruimte tussen de blokken is voor de bewoners zelf. Het is een groene tuin met verschillende plekken waar de studenten kunnen relaxen, BBQ-en en kunnen studeren.

Campus Wageningen - SVP Architectuur en Stedenbouw

fotograaf: Sjaak Henselmans

Zelfstandig wonen of in een groep

In het plan zijn kamers van diverse grootte opgenomen met beschikbaarheid van eigen sanitaire voorzieningen. Er wordt zowel aan de straatzijde als aan de binnenzijde gewoond, waardoor de sociale veiligheid aan alle zijden gewaarborgd is. Duurzaamheid stond hoog in het vaandel en is vertaald naar zonnepanelen, een goed geïsoleerde gevel en duurzame materialen passend bij het karakter van de Campus. Het gebouw heeft een GPR score van 8.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bronland 4
  • Plaats Wageningen
  • Projecttitel Campus Wageningen
  • Projectarchitect(en) Ir Marjon Mors, Amelia Gawronska
  • Medewerkers Edo Brunekreef
  • Adviseur constructie Schreuders bouwtechniek
  • Adviseur installaties WE adviseurs
  • Adviseur bouwfysica WE adviseurs
  • Aannemer PlegtVos
  • Interieurarchitect SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort
  • Landschapsarchitect SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 18.286 m2
  • Programma 440 studentenwoningen, 1.320 m2 commerciële ruimte, 1.000 m2 kinderdagverblijf, fiets- en parkeerkelder, interieurinrichting en terreininrichting
  • Voorlopig ontwerp januari, 2014
  • Aanvang bouw juni, 2015
  • Oplevering juli, 2016
  • Opdrachtgever Ten BrinkeSlot in samenwerking met PlegtVos
  • Ontwerpbureau SVP architectuur en Stedenbouw, Amersfoort

Foto's

fotograaf: Sjaak Henselmans & fotograaf luchtfoto: Ten Brinke Slot Projectontwikkeling

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels