Project

Bedrijfsgebouw in Oirschot door diederendirrix

Geen categorie

Op een groene locatie aan de rand van Oirschot heeft diederendirrix een bedrijfspand voor reclamebureau Studio Schoot ontworpen. Het uitzicht heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp. Doorzichten en open verbindingen zorgen voor spannende zichtlijnen en versterken het ruimtelijke karakter van het gebouw.

Bedrijfsgebouw in Oirschot door diederendirrix

 

 

Groene omgeving

De kavel van het bedrijfspand ligt aan een dijkweg langs het Wilhelminakanaal. Aan de achterzijde liggen sportvelden. Een rij bomen op de dijk verstekt het groene karakter van deze omgeving.

Weids uitzicht

Doordat zich de gemeenschappelijke ruimtes op de verdieping bevinden, heeft diederendirrix in het ontwerp zo optimaal mogelijk geprofiteerd van het weidse uitzicht op de kerktoren van Oirschot aan de voorzijde en de sportvelden aan de achterzijde. Verschillende doorzichten en open verbindingen zorgen voor spannende zichtlijnen en relaties die bijdragen aan het ruimtelijke karakter van het gebouw. 

Interieur

De spil in het gebouw is de ‘catwalk’, een centrale hal die door het gehele gebouw loopt en daardoor alle functies verbindt en via trappen met grote vides een relatie legt met de verdieping.

Gevel

In de gevel is het contrast zichtbaar gemaakt tussen het weidse uitzicht en de naast gelegen gebouwen. In de voor- en achtergeval is de horizontaliteit en transparantie benadrukt, terwijl kleine openingen in de zijgevels de onderlingen privacy tussen de kantoren respecteert.

Grote schuifwanden markeren de entree en beveiligen het gebouw in de avonduren. De gevels zijn bekleed met houten delen die in de loop van de tijd vergrijzen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Moorland 4
  • Plaats Oirschot
  • Projecttitel Bedrijfsgebouw in Oirschot door diederendirrix
  • Projectarchitect(en) Paul Diederen
  • Adviseur installaties Installatiebureau Gebr. van Hout, Veldhoven
  • Aannemer Adriaans Bouwbedrijf, Oostelbeers
  • Bouwmanagement Adriaans Bouwbedrijf, Oostelbeers
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1.590 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1.470 m2
  • Programma Twee reclameburaeus met werkplaats
  • Voorlopig ontwerp 01-02-2008
  • Definitief ontwerp 01-04-2008
  • Aanvang bouw 06-01-2010
  • Oplevering 01-04-2009
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1,2 miljoen euro excl btw
  • Opdrachtgever Studio Schoot, Oirschot
Reageer op dit artikel