Project

ARC18: InnoHub van Rabobank FinTech, Utrecht – OTH architecten

Interieur

In het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht realiseerde OTH voor de FinTech afdeling een InnoHub. Vanuit hier ontwikkelt Rabobank zelf financiële technologie, werkt het bedrijf samen met FinTech-startups en investeert het in bestaande FinTech-bedrijven. De creatieve omgeving nodigt dankzij de aanwezigheid van verschillende soorten werk-, overleg- en presentatieplekken uit om buiten de gebaande paden te treden en out-of-the-box te denken.

Ruimtelijk is de tweede verdieping van bouwdeel Zilver opgedeeld in drie zones: werken, samenwerken en presenteren. Door de traditionele kantooropzet met een gang los te laten en een meer organische vormgeving toe te passen, is de relatief kleine verdieping zo efficiënt mogelijk ingericht. Projectteams van zes tot acht personen hebben aan de workbenches hun thuisbasis. Een cocon met concentratie- en belwerkplekken vormt te scheiding met het aanland- en samenwerkgebied. Achter taatsdeuren bevindt zich een multifunctionele presentatieruimte (Arena). De tribune in de Arena loopt over in een langgerekt zitmeubel, dat langs het raam de drie zones verbindt.

Fotografie Christiaan de Bruijne

Bijzonder is het circulaire karakter van het interieur. In de InnoHub zijn vooral onbehandelde, enkelvoudige materialen toegepast. Voorbeelden zijn underlayment panelen in cocon en meubels, RVS vloer-, wand- en plafondafwerking in de Arena en vilt als akoestische wandafwerkingen. Samen met de projectenafdeling van de Rabobank is actief gezocht naar mogelijkheden tot hergebruik van materialen en meubilair. Bureaus, afkomstig uit de Rabotoren, zijn tot workbenches omgevormd door er een underlayment romp omheen te zetten. Ook bestaande Gispen loungemeubels hebben een tweede leven gekregen door de gestoffeerde delen te vervangen. De enkele nieuwe meubelstukken die zijn toegepast, zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen zoals PET flessen. Ook technische elementen zijn hergebruikt, waaronder verlichtingsrails en spots. In de RVS wandafwerking in de Arena is een bestaande audiovisuele wand, afkomstig uit een demo-opstelling, geïntegreerd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Croeselaan 18
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Circulair interieur voor InnoHub van Rabobank FinTech
  • Projectarchitect(en) Ferdinand van Dam
  • Medewerkers Wouter van der Velpen, Evelien Stamhuis, Grea Hage
  • Aannemer Smeulders Interieurgroep
  • Interieurarchitect OTH architecten
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 400
  • Programma innovatief kantoorconcept
  • Opdrachtgever Rabobank Nederland
  • Ontwerpbureau OTH architecten

Locatie

Reageer op dit artikel