Project

ARC18: Herenhuis WT Amsterdam – HOOPE+PLEVIER

Interieur

Nadat er in de loop der tijd diverse kleine verbouwingen waren geweest was de samenhang in dit prachtige pand verdwenen. Wij werden gevraagd om deze weer terug te brengen, en om door middel van eigentijdse ingrepen de woning ingrijpend te vernieuwen.

toelichting door HOOPE+PLEVIER

Dit uit 1900 stammende herenhuis in stadsdeel Oud-Zuid te Amsterdam hebben wij opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd. In de woning is aan de tuinzijde een eigentijdse keuken en een grote vide gemaakt om een verbinding over twee verdiepingen te creëren. De keuken met kastenwand erboven transformeert op de verdieping tot een boekenkast met een glazen loopbrug, en benadrukt zo de hoogte van de twee woonlagen.

Het tuinontwerp sluit -door slim geplaatste trappen- nauw aan op het souterrain en de bel-etage, waardoor binnen en buiten prachtig in elkaar overlopen en de tuin betrokken wordt bij de woonverdiepingen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Herenhuis WT
  • Projectarchitect(en) Jos Hoope & Roy Plevier
  • Medewerkers Kees Hoope, Sophie Lok
  • Adviseur constructie Harder Advies, Broek op Langedijk
  • Aannemer BOUWBEDRIJF J. NAT & ZN. b.v.
  • Interieurarchitect HOOPE+PLEVIER Amsterdam
  • Landschapsarchitect HOOPE+PLEVIER Amsterdam
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 350
  • Programma Wonen
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau HOOPE+PLEVIER Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel