Project

ARC17: ZOOVER / Weeronline – D/DOCK

Interieur

Zoover heeft zijn intrek genomen in de karakteristieke voormalige suikerwerkfabriek aan de Nieuwe Looiersdwarsstraat in hartje Amsterdam, waarmee de organisatie een enorme stap maakt in het branden va hun lifestyle en hiermee aantrekkingskracht op IT-talent in de markt. Dit, in combinatie met het design wat een duidelijke weerspiegeling is waar het bedrijf voor staat, maakt het een uniek project en design.

ARC17: ZOOVER / Weeronline – D/DOCK
Fotografie: Nikolas Margaritis

Bij de formulering van het designconcept van het nieuwe kantoor koos D/DOCK in 2016 voor een speelse benadering waar vanuit energie, inspiratie en merkbeleving een ontwerp werd gemaakt waarin de focus lag op de medewerkers: Make it personal.

ARC17 Zoover D/Dock

Wie het kantoor binnenstapt voelt meteen waar het hart van de organisatie ligt: reizen, het weer en de community. Het resultaat is een werkomgeving waarbij afstand wordt gedaan van de traditionele kantoorvloer en maakt men als het ware een reis door het kantoor.

Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte hiervoor samen met Furnify: een ontwerpcollectief wat second life meubilair dankbaar voorziet van een nieuwe look passend bij de identiteit van Zoover.

De werkomgeving draagt de overall Summer vintage stijl, welke als een layer over het kantoor ligt en ontworpen is aan de hand van termen als vrolijk, speels, authentiek, fun en non-corporate.

Met verschillende settingen is de werkvloer zo gecreëerd, dat iedereen afzonderlijk, maar ook in teams kan werken aan traditionele bureaus en grote robuuste eettafels, afgewisseld met informele huiskamer-achtige zitjes en grappige settingen. Door de grote raampartijen worden de verdiepingen overspoeld met daglicht wat het werken prettig maakt. Verspreid door het gebouw zijn brainstormruimtes en kleine overlegkamers gesitueerd, ingericht als comfortabele hubs.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Nieuwe Looiersdwarsstraat 15
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel ZOOVER / Weeronline
  • Aannemer Kordas
  • Samenwerkende architect NinetyNine
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2.200 m2
  • Oplevering November 2016
  • Opdrachtgever ZOOVER/Weeronline
  • Ontwerpbureau D/DOCK
Reageer op dit artikel