Project

ARC17: Sylv – van staeyen interieur architecten

ARC17: Sylv – van staeyen interieur architecten
Fotograaf: Luc Roymans

Het procédé van primaire vormen.

Deze bel-etage woning in de Berchemse Pulhofwijk vereiste een grondige maar doordachte renovatie van de bel etage zelf. De eerste verdieping vormt het hart van een bel etage. Hier wordt geleefd, ontspannen, maar ook gekookt, gegeten en soms gewerkt. Vele functies die door elkaar mogen lopen, maar ook respect voor elkaar moeten tonen zonder aan gezelligheid in te boeten.

ARC17 Sylv

De oorspronkelijke keukenmuren sloot zowel ruimte in als buiten. Deze muren werden vervangen door één groot half-zwevend keuken-, annex livingmeubel mét doorzichtlijnen. De visgraatparket loopt eronder door, het plafond wordt niet overal geraakt. Het contact tussen gans de ruimte is op plezierige en vormelijke wijze gegarandeerd. Kortom het ruimtegevoel is uitgebreid en gegarandeerd. De boekenkast, met al zijn geometrische vormen (zelfs in de dampkap), oefent een sterke aantrekkingskracht uit en is zeer functioneel. Ze voorziet in een doorgeefbar, spiegel, boekenplanken, tv-kast, huisdierpassage, uitstalruimte … Ze kan telkens op een andere wijze worden ingevuld. Net de primaire vormen doorbreken de zwaarheid. Heel het meubel omarmt op een lichtvoetige wijze de keuken die gans de bel etage ruimte verbindt. Het procédé van de primaire vormen en kleurgebruik is ook doorgetrokken op de andere verdiepingen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres lange lozanastraat 294
  • Plaats antwerpen
  • Projecttitel sylv
  • Projectarchitect(en) johan van staeyen, wim clissen
  • Ontwerpbureau van staeyen interieur architecten

Foto's

Fotograaf: Luc Roymans
Lees voordat u gaat reageren de spelregels