Project

ARC17: Penthouse Bergwerff Van der Wees Barendrecht – HET architectenbureau

ARC17: Penthouse Bergwerff Van der Wees Barendrecht – HET architectenbureau
Zicht vanaf de zithoek naar de keuken – Penthouse Bergwerff van der Wees – HET architectenbureau

Penthouse Bergwerff Van der Wees valt op door een grote mate van ruimtelijke werking en een overdadige lichtval. Het penthouse heeft uitzicht en daglicht aan 3 zijde van de windroos en juist dat kenmerk is volop benut.

U kent ze vast wel, stenen die aan de buitenkant volkomen onopvallend eruit zien, zoals een steen hoort te zijn, maar die, als je ze openslaat, een wondere wereld van kristallen laten zien, sprankelend. Dat gevoel krijg je ook als je dit penthouse aan de Carnisserhoeck in Barendrecht betreedt. Ga je hier naar binnen dan wordt je adem ontnomen door de ruimtelijkheid en het licht dat van alle kanten naar binnen valt.

Op subtiele wijze begeleiden functionele elementen zoals kasten, wanden en losse objecten je door het penthouse. Glazen wanden zijn daar geplaatst waar je wel zicht wilt hebben maar geen toegang. En niet alleen het daglicht trekt je door het penthouse, ook het kunstlicht ondersteunt die beleving. De inrichting is in kleur- en materiaalgebruik terughoudend. Voornamelijk wit en grijs tinten. Zo wordt de aandacht gevestigd op het lage keuken element met zijn prachtige antracieten blad en wengé kleurige omkasting.

Zicht vanaf eettafel richting zithoek – Penthouse Bergwerff van der Wees – HET architectenbureau

De bewoners houden heel erg van koken dus staat dit element centraal zonder te dominant te worden. Maar ook de prachtige foto’s van diverse kunstenaars met opvallende kleuren komen nu volop tot hun recht. En als klap op de vuurpijl is daar de trap. Die is prominent geplaatst met de prachtige gekromde centrale ronde boom waarop de treden als vlinders op rusten. Het materiaal is hetzelfde als die van het keuken element. De trap nodigt je uit om naar boven te gaan en gaat vloeiend naar boven alwaar je direct zicht krijgt over het heerlijk ruime terras. Dit penthouse is zoals een penthouse hoort te zijn, licht, ruim en van een hoge kwaliteit. Als of je constant in de wolken bent.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Residentie Carnisserhoeck
  • Plaats Barendrecht
  • Projecttitel Penthouse Bergwerff Van der Wees Barendrecht
  • Projectarchitect(en) Rene J.M. Hoek
  • Medewerkers Vincent Dekker, Kaho Ng, Nico Verbeek
  • Adviseur constructie Ingenieursburo AKM Barendrecht
  • Aannemer Blokland Interieurbouw Ridderkerk
  • Interieurarchitect HET architectenbureau
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) Ca. 230 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) Ca. 210 m2
  • Bruto inhoud Ca. 665 m3
  • Netto inhoud Ca. 565 m3
  • Programma Woon- en eetkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, logeerkamer met badkamer, linnenkamer en dakterras.
  • Voorlopig ontwerp Mei 2014
  • Definitief ontwerp Januari 2015
  • Aanvang bouw September 2015
  • Oplevering oktober 2016
  • Bouwsom inclusief installaties (€) Ca. 230.000,-- excl. BTW
  • Bouwsom exclusief installaties (€) Ca. 230.000,-- excl. BTW
  • Opdrachtgever Hans Bergwerff en Marielle van der Wees
  • Ontwerpbureau HET architectenbureau

Foto's

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels