Project

ARC17: Kantoor Sportlink / Voetbalmadia – PS architecten

ARC17: Kantoor Sportlink / Voetbalmadia – PS architecten
centrale as richting IJ ( foto PS architecten bna)

Tot diep in de kantoren van Sportlink en Voetbalmedia hebben de medewerkers zicht op het IJ.
De werkplekken liggen, gescheiden door houten kasten en glas-in-stalen puien, in een open kantoorlandschap aan een centrale as die doorloopt tot aan de IJ-gevel.
De vloerbedekking van de centrale as is geïnspireerd op de felle kleuren van sportshirts.

Zusterondernemingen Sportlink en Voetbalmedia zijn, vanuit gebouw de Groene Draak in Amsterdam Noord, actief in de Nederlandse sportwereld en breiden hun activiteiten steeds verder uit. Daarom werd het cellenkantoor van de voormalige buren erbij gehuurd.

In de nieuwe ruimte van totaal ca. 900 m2 zijn eerst de bestaande voorzieningen heel precies in kaart gebracht om zoveel mogelijk te kunnen hergebruiken.

ARC17: Kantoor Sportlink / Voetbalmadia - PS architecten

Overbodige indelingswanden zijn verwijderd, waarna een grote open ruimte overbleef met veel daglicht en een goede luchtcirculatie.

De bestaande elektra en datavoorzieningen konden grotendeels worden hergebruikt in de bestaande vloergoten. Ook het bestaande ventilatiesysteem, met veel lelijke buizen aan de plafonds, is gehandhaafd. Het merendeel is boven het verlaagde houten plafond van de centrale as weggewerkt, en doet z’n werk nu van achter geperforeerde aluminium panelen.

De bestaande verlichting is geïnventariseerd en alleen daar waar nodig aangepast.

De werkplekken liggen nu, flexibel gescheiden door vrijstaande houten kasten en puien van glas-in-stalen profielen, in een open kantoorlandschap aan een centrale as, die doorloopt tot aan de IJ-gevel.

Tot diep in het kantoor hebben de medewerkers zicht op het IJ.

Directieruimte en vergaderruimte zijn met schuifdeuren af te sluiten van de overige ruimten, maar staan meestal open.

De afwerking van de binnenwanden en van het verlaagd plafond is van hetzelfde materiaal als de kastwanden. Ook de witte plafonds en lichtgrijze vloercoating dragen bij aan een rustige werkomgeving.

Alleen de vloerbedekking van de centrale as is een soort lang uitgerekte barcode van felle kleuren, geïnspireerd op de kleuren van sportshirts.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Grasweg 61
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel kantoor Sportlink / Voetbalmadia
  • Projectarchitect(en) ir Peter Plaisier
  • Aannemer Bouwbedrijf Geco - Alkmaar
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 900
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 800
  • Bruto inhoud 2600
  • Netto inhoud 2400
  • Programma 900 m2 kantoorruimte
  • Voorlopig ontwerp juli 2016
  • Definitief ontwerp augustus 2016
  • Aanvang bouw oktober 2016
  • Oplevering januari 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 125.000
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 100.000
  • Opdrachtgever Sportlink / Voetbalmedia - Amsterdam
  • Ontwerpbureau PS architecten bna

Foto's

Fotografie: PS architecten

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels