Project

ARC17 Interieur: woon- werkstudio – Studio Vennix

ARC17 Interieur: woon- werkstudio – Studio Vennix
woonstudio

Herbestemming van een garage tot woon-werkstudio met optimale ruimtelijkheid en lichtval in centrum Den Bosch.

Vroeger stonden in dit magazijn eerst vrachtkoets en paarden gestald, daarna opgevolgd door de vrachtwagen. Nu is er een royale, loftachtige woon-werkstudio gemaakt, met een werkruimte achter de garagedeuren aan de straat. De voordeur vinden we in het steegje links op de L-vormige plattegrond.

Onderdelen van het programma zijn in ‘cabins’ aan het plafond gehangen. Zo krijgt daglicht vrij spel op de brede vloer van gevlinderde beton. Het witte blok herbergt de badkamer, de trap naar de slaapzolder (de voormalige hooizolder) en een keuken-nis. In de lichthof stijgt een stalen trap minimalistisch naar bad- en slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft ‘frans balkon’ aan het steegje. Hier is de nieuwe buitengevel in heel donker bruinzwart staal mooi in contrast met de middeleeuwse bakstenen onderbouw.

Onder de hoofdslaapkamer is met cm’s gepuzzeld: de nieuwbouw blijft zowel binnen de bestemmingsplanhoogte, voldoet aan het bouwbesluit én verstoort geen archeologische waarden. Het ruimtelijk concept is hoogwaardig afgewerkt en ingericht.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Verwersstraat
  • Plaats 's-Hertogenbosch
  • Projecttitel woon- werkstudio
  • Projectarchitect(en) Susanne Kleinjan en Thomas Kemme Architecten
  • Aannemer Huijgens Bouw, 's-Hertogenbosch
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 175
  • Programma woon en werkstudio
  • Voorlopig ontwerp 11-2015
  • Definitief ontwerp 06-2016
  • Aanvang bouw 09-2016
  • Oplevering 05-2017
  • Opdrachtgever Familie Damen, 's-Hertogenbosch
  • Ontwerpbureau Studio Vennix

Foto's

Lees voordat u gaat reageren de spelregels