Project

ARC17 Interieur: ‘Torenhuis’ – Urban Echoes

ARC17 Interieur: ‘Torenhuis’ – Urban Echoes
Fotografie: Jeroen Musch

Het interieur van een Superloft van architect Marc Koehler in de Buiksloterham is door Urban Echoes getransformeerd in een ‘torenhuis’ dat ontworpen is vanuit een maximale beleving van de ruimte; zonder gangen.

Door drie volumes op doordachte wijze te plaatsen in deze ruimte, wordt de woning op natuurlijke wijze onderverdeeld. Dit zorgt voor mooie verbindingen tussen de verschillende ruimtes en creëert lange perspectieven.  Op de centrale plek van het huis waar je op binnenkomt kun je de gehele 18 m diepe  woning ervaren,van gevel tot gevel, wat het interieur veel kwaliteit geeft. Het ontwerp heeft een heldere ruimtelijke structuur en zorgt dat er veel licht naar binnen kan komen tot diep in de woning.

De open en lichte sfeer heeft Urban Echoes weten te creГ«ren door te werken met compacte slaapruimtes in het hoge gedeelte. De kinderslaapkamers liggen boven elkaar in één rank volume (toren). De bovenste kinderslaapkamer is bereikbaar via een groene stalen trap. De badkamer, bedstee en meditatieruimte zijn in een ander volume geplaatst. Deze meditatieruimte heeft openslaande luiken naar de master slaapkamer en is te bereiken via een stalen ‘klautertrappetje’.

De overgebleven hoge ruimtes maken deel uit van de speelruimte en ruimte bij de bedstee (de ouderslaapkamer). Er is zeer efficiënt, dynamisch en flexibel met de ruimte omgegaan. Tussen de twee volumes (torens) ontstaat een soort canyon, die het licht doorlaat en de ruimtes onderverdeeld. Speciaal voor deze hoge ruimtes heeft Urban Echoes lampen ontworpen die de hoogte benadrukken en zacht sfeerlicht geven. De woonkamer wordt van de slaap- en speelruimte afgescheiden door een laag volume, waarin de keuken, wasruimte en wc zijn opgenomen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Christoffelkruidstraat
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel 'Torenhuis'
  • Projectarchitect(en) Jolijn Valk
  • Medewerkers Rixt Reitsma, Midas van Boekel
  • Adviseur constructie Tijn Valk
  • Aannemer Bouwbedrijf A. Van Oostenbruggen, Bilthoven
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 125 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 100 m2
  • Netto inhoud 440 m2
  • Programma woonhuis
  • Voorlopig ontwerp sept - 2014
  • Definitief ontwerp juli - 2016
  • Aanvang bouw jan - 2017
  • Oplevering april - 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 68000
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 61500
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Urban Echoes, Nederland

Foto's

Fotografie: Jeroen Musch

Gerelateerde tags

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels