Project

ARC17 Interieur: Studio One – plus3

ARC17 Interieur: Studio One – plus3
foto: Lyanne Oosterhof & Lonneke Reijalt

Studio One is een jong-volwassen werkplaats waar met kant en klare modules een grafisch ontwerp is neergezet dat het creatieve en technologische karakter van de studio versterkt en bijdraagt aan een sterke identiteit om Studio One bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Het bestuur van Jongerencentrum Number one wilde graag een hotspot creëren voor jongeren van 16 tot eind 20 waar zij kunnen ondernemen op het creatieve en technologische vlak. De vraag was een volwassen en serieuze werkplek, maar wel met het karakter van het jongerencentrum. Vanuit hier werd Studio One geboren: Een (flex)werkplek waar iMacs, VR brillen, een greenscreen, camera en grafische programma’s ter beschikking worden gesteld. Jongeren kunnen hier vloggen, fotograferen, ontwerpen en werken aan hun eigen bedrijf om zichzelf op creatief, professioneel en intellectueel gebied te ontwikkelen.

Aanzicht kastenwand

Voor het interieur werd bedacht om van 1 wand een accentwand te maken en daar meerdere functies in te clusteren. Daarmee kan een sterk beeld worden gecreëerd en kan de rest van de zaal zo flexibel mogelijk gebruikt worden. Je kunt er voor een grote groep mensen presenteren, in tweetallen aan de bartafel computeren of jezelf terugtrekken op de bank.

Qua sfeer is er gekozen voor een concept met een minimalistische basis en de toepassing van 1 opvallende kleur. Hierdoor oogt de ruimte volwassen, maar heeft hij wel een speelse touch. Tevens kan de accentkleur gebruikt worden als marketing-middel om Studio One op de kaart te zetten. Het technologische karakter is terug te vinden in een combinatie van het lijnenspel van de kasten, de vormentaal van de stoelen en de koele blauwe kleur. Vanwege het bescheiden budget is er gewerkt met kant en klare modules. Door deze op een grafische manier in te zetten oogt het geheel alsof het op maat gemaakt is.

Ontwerp en realisatie

  • Adres T.M. Kortenhorstlaan 1
  • Plaats Rosmalen
  • Projecttitel Studio One
  • Projectarchitect(en) Lyanne Oosterhof, Lonneke Reijalt
  • Toeleveranciers Strand West, Utrecht
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 60
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 60
  • Voorlopig ontwerp augustus 2016
  • Definitief ontwerp september 2016
  • Aanvang bouw december 2016
  • Oplevering januari 2017
  • Opdrachtgever Stichting Jongerencentrum Number One, Rosmalen
  • Ontwerpbureau plus 3

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels