Project

ARC17 Interieur: Nieuw ontwerp multifunctionele plint Nemo Science Museum – Studio Linse

ARC17 Interieur: Nieuw ontwerp multifunctionele plint Nemo Science Museum – Studio Linse
Iconisch gebouw Nemo van Renzo Piano, foto: Condé Nast

De essentie van het project is het opnieuw organiseren van de plint, waarbij een verbetering van de flows en het creëren van een aantrekkelijke entree met optimale visuele verbinding met de stad en het IJ centraal staan. Het resultaat is een hybride ruimte die aansluit op het robuuste karakter van Renzo Piano’s gebouw en door flexibele elementen toekomstige veranderingen aankan.

Een dynamische tijd vraagt om nieuwe oplossingen. Vanuit dit oogpunt is een goed te lezen ruimte gecreëerd die op geraffineerde wijze verrast, organiseert, omarmt en tegelijkertijd de verbinding met de stad eert. Begin 2016 is Studio Linse van start gegaan met het ontwerp. Ter verbetering van de flows hebben de ticketpunten een nieuwe plek gekregen en is de trap verplaatst om meer ruimte te creëren.

In het ontwerp is gekozen om winkel, entreegebied en garderobe in één stijl uit te voeren teneinde de gebieden op vanzelfsprekende wijze met elkaar te verbinden. De organisch gevormde lattenwand verzacht de ruimtelijke ervaring en nodigt bezoekers uit naar het nieuwe achtergebied met garderobe en toiletten. De winkel is volledig modulair ten behoeve van flexibiliteit, een hybride ruimte. Ook verlichting is hierop aangepast door gebruik van een magnetisch systeem, een innovatieve wijze van omgaan met licht in steeds wijzigende opstellingen. Aan de industriële materialen van Renzo Piano is hout toegevoegd voor een natuurlijkere uitstraling. Door tijdloosheid in uitstraling, kwaliteit en de optimale mogelijkheid van verandering in opstelling en organisatie is een duurzaam interieur gecreëerd dat voorbereid is op de toekomst,

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oosterdok 2
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Nieuw ontwerp multifunctionele plint Nemo Science Museum
  • Projectarchitect(en) Paul Linse, Nuno Urbano
  • Medewerkers Tinka Heinzel, Leonie Mooren, Suzanne de Jong
  • Aannemer Averesch B.V. / Hecker Interieurbouw
  • Interieurarchitect Studio Linse B.V.
  • Bouwmanagement RHDHV / DVPC
  • Samenwerkende architect Renzo Piano
  • Toeleveranciers Xal verlichting, Duramique vloer
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1000 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 900 m2
  • Voorlopig ontwerp juli 2016
  • Definitief ontwerp september 2016
  • Aanvang bouw januari 2017
  • Oplevering mei 2017
  • Opdrachtgever Nemo Science Museum
  • Ontwerpbureau Studio Linse B.V.

Foto's

Bijlagen

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels