Project

ARC17 Interieur: KNVB campus – DAY creative business partners

Interieur

DAY heeft voor de KNVB een campus DNA gecreëerd passend bij de uitgesproken oranje brand identity die de KNVB aanhoud. Het ‘donkere’ terrein werd omgebouwd tot een innovatief, state-of-the-art sport campus met alle nodige faciliteiten. Hierbij was DAY verantwoordelijk voor het vertalen van één identiteit over het gehele terrein en de complexen.

ARC17 Interieur: KNVB campus – DAY creative business partners
Ewout Huibers

De KNVB Campus is de plek waar het toekomstige voetbal van Nederland ontwikkeld wordt. De faciliteiten bieden aan alle geledingen ruimte om te trainen, revalideren, vergaderen en verblijven. Na de concept vorming door DAY is in nauwe samenwerking draagvlak bij de leden/clubs gecreëerd zodat het ontwerp uitgewerkt kon worden. Om deze reden zijn er verschillende workshops en ideation sessies gehouden om de waardes zo goed mogelijk in kaart te brengen. DAY heeft een ontwerp gemaakt voor het gebied, architectuur, interieurs van de gebouwen, interieur branding en signing.

De bestaande visie van de KNVB is doorgevoerd in de bestaande gebouwen, hierbij was de grootste uitdaging het vinden van nieuwe touchpoints.

Het centrale punt is een high-end voetbalveld met daaromheen een training en meeting centrum en hospitality faciliteit. Het moderne voetbal vraagt om goed samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun team, en teams die de kracht van hun spelers kennen. Die teams van morgen worden vandaag gevormd. Op de KNVB Campus.

Het mooie maar introverte terrein dat in eerste instantie niet veel gebruikt werd en ietwat vervallen was is nu getransformeerd tot een extraverte campus waar kennis en training centraal staan. Het terrein biedt ruimte aan bedrijven, prof- en amateurvoetballers en medewerkers van de KNVB.

Tijdens de implementatie van het ontwerp waren de ecologische omstandigheden van de natuur en de bewoners daarvan erg belangrijk. Er is een speciaal plan met MRO (Maatschap voor ruimtelijke ordening) gemaakt voor de bomen, beplantingen en dieren.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Woudenbergseweg 56-58
  • Plaats Zeist
  • Projecttitel KNVB campus
  • Medewerkers Djaliza Bode, Anniek Koelmans, Gesina Roters en Louk de Sévaux
  • Interieurarchitect DAY creative business partners, Theo Spies, Yvonne Willemsen
  • Landschapsarchitect MRO
  • Bouwmanagement Boag
  • Samenwerkende architect GAJ Architecten
  • Opdrachtgever KNVB
  • Ontwerpbureau DAY creative business partners

Locatie

Reageer op dit artikel