Project

ARC17 Interieur: Inwork – Custom Office

ARC17 Interieur: Inwork – Custom Office
De core van het gebouw bestaat uit een vide en daklicht welke de verdiepingen verbindt en tevens voor voldoende daglichttoetreding zorgt. Fotografie: Peter Baas

Transformatie van voormalige Nissan garage/showroom naar hoofdkantoor van Inwork

Het pand

Een gesloten gebouw met minimale daglichttoetreding op een zichtlocatie langs de A10. Oorspronkelijk gebouwd als autoshowroom voor Nissan, met 2 verdiepingen en een oppervlakte van 2750 m2.

Wens van de opdrachtgever

InWork is een snel groeiende ICT recruter met inmiddels 1000 medewerkers. Wij willen een attractief pand op een goede zichtlocatie, die in zijn interieurdesign onze doelgroep aanspreekt ( millennials). We willen zeker geen ‘corporate’ uitstraling, maar we zijn meer op zoek naar een ‘clubhuis’ voor ons bedrijf.

Plan

In samenwerking met projectmanager Custom office, is een plan uitgewerkt. De zuidgevel met zicht op de A10 werd geheel verglaasd, er is een entree op de noordgevel gemaakt en er werd een vide van 100 m2 met daklicht, in het hart van het gebouw geplaatst. Deze m2 werden als entresol teruggebracht onder de verdiepingsvloer. Er is veel ruimte gereserveerd voor ‘shared space’, omdat werken hier, ook een social event kan zijn en andersom. Het gaat om interactie en kennis delen. Bovendien moet het interieur werken als een spons. Er zijn er op bepaalde dagen 3x keer zoveel medewerkers over de vloer. Tijdens cursussen, werkoverleggen en meetings.

In de brasserie, lounge, bibliotheek, sportzaal en game-corner wordt niet alleen ‘gechilled’, maar ook gewerkt, gespeeld en geleerd.

Entresol voor teamoverleg of intake

De ruimtes op de entresol zijn afwisselend ingericht met een lounge of bespreektafel, gebruikmakend van informeel meubilair die niet zouden misstaan in een jong stadsappartement. Op de verdieping bevindt zich een werkzaal met vaste werkplekken, uitkijkend op het voortrazende verkeer.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Johan Huizingalaan 400a
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Inwork
  • Projectarchitect(en) Terry Liem, Roy de Scheemaker
  • Medewerkers Nico van Duyvenvoorde
  • Adviseur constructie Constructie adviesbureau Clignett
  • Adviseur installaties De Groot Installatiegroep, Hengelo
  • Aannemer Aannemersbedrijf Van Berkel
  • Interieurarchitect Roy de Scheemaker
  • Landschapsarchitect Hoveniersbedrijf van der Weiden
  • Bouwmanagement Custom Office b.v.
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3000
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2750
  • Bruto inhoud 36000
  • Netto inhoud 30250
  • Voorlopig ontwerp maart 2015
  • Definitief ontwerp juli 2015
  • Aanvang bouw september 2015
  • Oplevering september 2016
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 2,2M
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 1,5M
  • Opdrachtgever Inwork Amsterdam
  • Ontwerpbureau Custom Office i.s.m. Studio Roy de Scheemaker

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels