Project

ARC17 Interieur: Herinrichting kantoor woningstichting Rochdale – pd+p architecten

ARC17 Interieur: Herinrichting kantoor woningstichting Rochdale – pd+p architecten
eigen foto

Woningstichting Rochdale in Amsterdam is een aantal jaren geleden gereorganiseerd, alle vestigingen buiten het hoofdkantoor werden teruggebracht naar het kantoor op het Bos en Lommerplein in Amsterdam.

Opdracht voor ons was een concept te bedenken voor de sobere en duurzame herinrichting van het gebouw aan de Bos en Lommerweg. Om de sfeer na de reorganisatie te verbeteren was het belangrijk dat de medewerkers van alle afdelingen mochten meepraten over de sfeer van hun eigen werkvloer.

Het probleem was dat er een idee moest komen voor enerzijds de corporate uitstraling van Rochdale maar dat anderzijds de verschillende afdelingen een eigen sfeer mochten bepalen.

ARC17 Int Rochdale

Voor de corporate image van Rochdale hebben we een moodboard gemaakt met 6 verschillende kleuren en materialen die aansloten op het bestaande kleurengamma en die de gewenste huiselijke sfeer uitdrukken: “Rochdale geeft thuis”. Dit corporate image is door het hele gebouw heen gebruikt als ruggengraat/rode draad voor het interieurontwerp. De kleuren en materialen zijn overal gebruikt waar de algemene “Rochdale” sfeer moest hangen, alle openbare ruimten binnen het gebouw; entree, gangen, koffiecorners, vergaderkamers, maar ook kamers van de Raad van bestuur, bedrijfsrestaurant etc.

Met meer dan 10 verschillende afdelingen hebben we vervolgens gesprekken gevoerd en op basis daarvan door middel van ca 30 moodboards de gewenste sfeer achterhaald.

Daar is uiteindelijk weer een palet uit samengesteld met 22 verschillende vloer- en wandkleuren en meubels die aansloten op het corporate beeld.

Ook hebben we verschillende meubels ontworpen en uitgezocht voor de diverse afdelingen (soms zelfs van marktplaats en soms met hergebruik/transformatie van bestaande meubels) om wel één beeld te krijgen, risico was natuurlijk dat de samenhang verloren zou gaan bij dit experimentele concept.

Bijna alle afdelingen wilden de beelden die we gebruikten voor de moodboards ook als afbeelding in groot formaat op de wand hebben.

Hiermee is een zeer gedifferentieerd beeld ontstaan, met kleuren en materialen die uiteindelijk allemaal uit één palet afkomstig zijn en dus een samenhangende sfeer uitstralen onder het motto

“eenheid in verscheidenheid”

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bos en Lommerplein 303
  • Plaats 1055 RW Amsterdam
  • Projecttitel herinrichting kantoor woningstichting Rochdale
  • Projectarchitect(en) peter dautzenberg
  • Medewerkers zoe carpentier alting, muhammed ozay, semih sumer, german gomez
  • Aannemer Verbouwingen Kaandorp Wandafbouw Nijeveltstraat 4 3454 EX De Meern Nederland Vakmannen Woningstichting Rochdale Receptie hoofdkantoor Van der Plas Interieurbouw Afrikalaan 15 5232 BD 's Hertogenbosch Vloerbekleding Van Dijk Projektinrichting Wageningselaan 50 3903 LA Veenendaal Nederland Divers hergebruikt meubilair Marktplaats (Flexplek) meubilair DM4 Giessenweg 1 A 3044 AK Rotterdam
  • Bouwmanagement afdeling facilitaire diensten, mevr. Sandra Koenders
  • Toeleveranciers vloerbedekkingen: modulyss, desso, leoxx, verf: neverlak, sikkens behang: eiffinger studio pip, lampen: foscarini, meubilair: marktplaats, pilat&pilat
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 5800 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 4800
  • Bruto inhoud 18000
  • Netto inhoud 12.500
  • Programma herinrichting 1e,3e,4e verdieping kantoor woningstichting Rochdale
  • Voorlopig ontwerp tot augustus 2016
  • Definitief ontwerp augustus 2016
  • Aanvang bouw augustus 2016
  • Oplevering juli 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 530.000 € ex btw
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 450.000 € ex btw
  • Opdrachtgever Woningstichting Rochdale
  • Ontwerpbureau pd+p architecten bna+bni

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels