Project

ARC17 Interieur: Dokwerkers – roos & hinke

ARC17 Interieur: Dokwerkers – roos & hinke
Dokwerkers (foto: roos&hinke)

We kregen de vraag de nieuwe werkplek te ontwerpen van een viertal jonge ondernemers en velen onbekenden die deze ruimte met hen zouden gaan delen. 20 jonge zelfstandigen zouden er moeten kunnen werken,
in één ruimte. Een co-working ruimte. Plek voor werken, ontmoeten, samen eten, samen ontspannen.

Akoestiek vormde een belangrijk vraagstuk in deze kaal opgeleverde ruimte met betonnen vloer en plafond. De structuren hebben zowel een ruimtelijke en organiserende werking, als ook de noodzakelijke akoestische functie. Ze delen de ruimte in in verschillende plaatsen, zonder het open karakter van de ruimte aan te tasten.

De panelen lieten wij door cnc op maat maken. Erachter akoestisch materiaal van oude pet-flessen. In samenwerking met de opdrachtgever bouwden wij het interieur. Wij zochten daartoe naar eenvoudige en doeltreffende details. Zodoende konden we veel bereiken met een beperkt budget en een rustig ‘canvas’ realiseren waarbinnen de gebruikers de kleur zouden toevoegen.

Naast de structuren ontwierpen wij een lange lage keuken. De berken multiplex fronten herinneren in hun ritmiek aan de grotere ruimtelijke structuur. Een blad in kleine lichtgrijze tegeltjes.
Een grote eettafel beweegt zich door de ruimte. De blauwige kleur verandert onder invloed van het licht richting groen en zwart. Samen eten, een enkele keer samen koken.

De eettafel als belangrijkste ontmoetingsplek. Het diep blauw geoliede blad met messing ingelegd. Golvend door de ruimte, plekken om met twee te eten, met vijf, met twintig. De messing speelt met het licht, en is tevens de oplossing voor de beperkte afmeting van de berken multiplex platen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres sassevaartstraat 46/404
  • Plaats 9000 Gent
  • Programma co-working ruimte
  • Opdrachtgever Dokwerkers

Foto's

Lees voordat u gaat reageren de spelregels